Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Haarlem maakt zich op voor eeuwwisseling

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Gemeente maakt zich op voor jaarwisseling

Het einde van deze eeuw nadert. Om ook deze jaarwisseling weer rustig en veilig te laten verlopen, heeft de gemeente een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat zo min mogelijk straten in Haarlem opengebroken zijn zodat er niet met straatstenen gegooid kan worden. Ook is er een speciaal team van de gemeente paraat om bij calamiteiten samen met de politie en brandweer op te treden. Bijvoorbeeld om brandende kerstbomen of autowrakken op te ruimen.

Papierbakken en afval

Haarlemmers kunnen zelf een steentje bijdragen aan een voorspoedige jaarwisseling. De gemeente roept Haarlemmers op om van 31 december t/m 2 januari geen oud papier meer in de papierbakken te gooien. Dit om brandjes te voorkomen. De gemeente laat alle papierbakken op oudjaarsdag legen en de ondergrondse papierbakken afsluiten. Tijdens de feestdagen haalt de gemeente geen afval op. De gemeente roept de Haarlemmers dan ook op om op oudjaarsavond en 1 en 2 januari geen huisvuil of grof vuil buiten te zetten. Dit geeft de straten een rommelige aanblik. Bovendien kunnen feestende voorbijgangers de afvalhopen bij de verzamelbakken in brand steken.

Vuurwerk opruimen

Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op oudjaarsdag van 10 uur ´s morgens tot 2.00 uur ´s nachts. Bureau Halt van de gemeente Haarlem en de Brandweer hebben de afgelopen weken op 59 scholen voorlichting gegegeven over het afsteken van vuurwerk. Toch gebeuren er ieder jaar weer ongelukken doordat kinderen op nieuwjaarsdag half ontstoken vuurwerk opnieuw afsteken. Daarom doet de gemeente een klemmend beroep op alle Haarlemmers om de vuurwerkresten voor eigen deur na afloop op te ruimen.

Op nieuwjaarsdag veegt de afdeling Reiniging van de gemeente Haarlem enkele hoofdroutes in de stad schoon. Vanaf 3 januari werken alle medewerkers weer volop om de hele stad schoon te vegen, de vuurwerkresten weg te werken en het afval op te halen.

23 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie