Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rabobank: deelname aan Loko-spaarprogramma aantrekkelijker

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rabobank Nederland

Wijziging tariefstructuur
DEELNAME AAN LOKO SPAARPROGRAMMA AANTREKKELIJKER
23 december 1999

Het lokale loyaliteitsprogramma van de Rabobank wordt per 1 januari goedkoper voor winkeliers die veel Loko-transacties doen. Hierdoor wordt het programma niet alleen aantrekkelijker voor bestaande deelnemers, maar de drempel voor toetreding van nieuwe winkeliers wordt ook lager. Loko Management hoopt mede met deze wijziging in de tariefstructuur het aantal deelnemende winkeliers te verhogen. Daardoor kan het spaarprogramma de lokale koopkracht bij de winkeliers in kleinere gemeenten verder versterken.

De nieuwe tariefstructuur pakt vooral gunstig uit voor branches waar spaarders regelmatig inkopen doen, zoals supermarkten en groente- en fruitwinkels, brood- en banketzaken, foodspeciaalzaken, slagerijen, viswinkels, maar ook drogisterijen, parfumeriezaken, apotheken, tankstations en speelgoedzaken. Voor ondernemers waar minder transacties plaatsvinden betekent het een stijging van de kosten. De nieuwe tariefstructuur is mede op verzoek van de deelnemende winkeliers tot stand gekomen.

Het Loko Spaarprogramma is in 1996 ontwikkeld ten behoeve lokale winkeliers met als doel de lokale koopkracht in kleinere gemeenten te behouden. Aan het spaarprogramma doen circa 1.600 ondernemers mee, verdeeld over 46 spaargebieden in Nederland. Het systeem werkt door de electronische uitgifte van Lokospaarpunten bij de aankoop van producten. Bij 250 gespaarde Lokos ontvangt de consument automatisch een waardebon van f 25,=, die vervolgens bij de deelnemende winkeliers kan worden besteed. Tot nu toe zijn er 90 miljoen Lokos gespaard, waarvan er 69 miljoen zijn omgezet in 276.000 waardebonnen.

Toelichting nieuwe tariefstructuur:

In de huidige tariefstructuur zijn de kosten per Loko-transactie variabel. Hierdoor betalen Loko-deelnemers met veel transacties relatief veel. Deze structuur waarbij de kosten vooraf niet inzichtelijk zijn, was voor aspirant Loko-deelnemers nog wel eens de reden om af te haken. Daarbij voelden bestaande Loko-ondernemers met veel transacties zich in de oude tariefstructuur gestraft voor hun inspanningen. Dit wordt nu ondervangen door de nieuwe structuur, waarbij de kosten voor deelname aan het Loko Spaarprogramma per maand voor iedere deelnemer f 105,= bedragen. Voorheen was dit bedrag f 49,= abonnementskosten, f 12,50 licentiekosten plus de variabele kosten van f 0,025 tot f 0,10 per Loko-transactie. Hierdoor kon voor sommige winkeliers het maandelijks te betalen bedrag oplopen tot ruim f
1.000,= per maand.

Rabobankorganisatie Rabobank Nederland Externe Communicatie Telefoon (030) 216 2822/216 2460 Telefax (030) 216
1916

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie