Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamerlid Kant: 'Geen concurrentie huisartsenzorg'

Datum nieuwsfeit: 16-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

Agnes Kant: "Geen concurrentie in huisartsenzorg."


Kamerlid Kant is zeer verontrust over de uitspraken van minister Borst dat huisartsen moeten kunnen concurreren met tarieven die zij in rekening brengen.
Kant: "Als de minister werkelijk de huisartsen tot concurrentie wil dwingen, legt ze een bom onder de huisartsenzorg in Nederland. Na de slechte ervaringen in de kraamzorg met concurrentie, namelijk de verminderde beschikbaarheid en kwaliteit van deze zorg, zou ze zich toch niet opnieuw aan zo'n experiment moeten wagen. We hebben in Nederland een zeer goede kwaliteit van huisartsenzorg, die onder andere gebaseerd is op onderlinge samenwerking. Indien huisartsen zich als ondernemers moeten gaan gedragen, ondermijn je de samenwerking. Bovendien is het risico groot dat huisartsen zich nog minder zullen vestigen in arme wijken waar deze zorg juist het hardst nodig is." Kant heeft de minister gevraagd de bijzondere positie van de huisartsen en de zorg te erkennen en deze dan ook buiten de werking van de Nederlandse Mededingingsautoriteit te brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie