Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zelfstandigen bepaald inkomen in 2000 ziekenfondsverzekerd

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Zelfstandigen in 2000 ziekenfondsverzekerd

Donderdag 23 december 1999, persbericht nummer 140

Dit is een gezamenlijk persbericht van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Financiën.

De regeling voor de ziekenfondsverzekering voor zelfstandige ondernemers zal onverkort met ingang van 1 januari 2000 in werking treden. Alle zelfstandige ondernemers hebben in november van de Belastingdienst een verklaring gekregen. Degenen die in de regeling vallen, namelijk die zelfstandige ondernemers met een gemiddeld belastbaar inkomen van niet meer dan f 41.200, zijn vanaf 1 januari 2000 ziekenfonds verzekerd. De mensen die zich met de verklaring van de Belastingdienst bij een ziekenfonds hebben aangemeld krijgen hun zorgkosten vanaf die datum vergoed.

Overigens, de groep van zelfstandigen die bezwaar heeft aangetekend tegen de verklaring van de Belastingdienst ontvangt begin januari 2000 nogmaals een verklaring met een nieuwe datum. Bij het opstellen van deze nieuwe verklaring gaat de Belastingdienst uit van dezelfde criteria als bij de eerder afgegeven verklaring. Met deze verklaring wordt voor betrokkenen eventuele twijfel over de wijze waarop zij in 2000 tegen ziektekosten verzekerd zijn, weggenomen.
Dit wordt gedaan naar aanleiding van een recente rechterlijke uitspraak, waarin de rechter heeft bepaald dat de verklaringen voorafgaand aan de ingangsdatum van de wet zijn verstuurd.

De wet waarbij zelfstandigen onder de ziekenfondsverzekering vallen is op 28 oktober 1999 in het Staatsblad gepubliceerd (nummers 461 en 462).
De uitvoeringsregeling waarin staat over welke jaren het gemiddeld belastbaar inkomen wordt berekend verschijnt in de Staatscourant van 23 december, nummer 248.

Zelfstandigen kunnen sinds eind oktober voor vragen bellen met het gratis informatienummer 0800-0047.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie