Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oplevering project 'Schuttingtaal' in Emmen

Datum nieuwsfeit: 23-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

Persbericht 'Schuttingtaal'

Oplevering project 'Schuttingtaal'

Donderdag 23 december om 17.00 uur vindt in het bijzijn van burgemeester Van der Velden de oplevering van het project 'Schuttingtaal' plaats bij de ingang van de Vlinderpassage op De Weiert. Kunstenaar Florentijn Hofman draagt dan officieel zijn werk over aan de burgemeester.

Kunstenaar Florentijn heeft een groot deel van de schuttingen in het centrum van Emmen omgetoverd tot interessante en spannende wandelroutes. Zo blijft tijdens de bouwperiode het centrum van Emmen aantrekkelijk voor het publiek. Achter de ANWB 'parkeerde' hij auto's op felgekleurde vlakken en vulde dat aan met teksten. Het natuurpanorama bij De Vlinder wordt langzaam maar zeker bevolkt met reeën en vogels en is daarmee - voorlopig - klaar. Vooral deze schutting, die hij samen met een groep jongeren maakte, roept veel positieve reacties op.

Officiële overdracht

Bij de officiële overdracht aan de burgemeester gooit kunstenaar Florentijn op ceremoniële wijze zijn schilderskwast tegen het kunstwerk. De kunstenaar, eindexamenstudent aan de Kunstacademie in Kampen, maakte van de schuttingen een spannend eindexamenproject met de titel 'Instant Art Now'. Florentijn stopt er nu mee. Dit betekent echter niet het einde van het project 'Schuttingtaal'; het project gaat gewoon door.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)1999 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie