Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging regeling premiebeleid en vrijlating Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 24-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Wijziging regeling premiebeleid en vrijlating

(24-12) De gemeente Rotterdam kent een beleid voor het verstrekken van premies als uitkerings-gerechtigden betaald werk aanvaarden. Sinds vorig jaar is er ook een landelijke vrijlatingsregeling die bepaalt dat uitkeringsgerechtigden met eigen verdiensten een gedeelte daarvan bovenop de uitkering mogen behouden.
Besloten is beide regelingen nu beter op elkaar af te stemmen. In Rotterdam wordt daarom de doelgroep van de landelijke vrijlatingsregeling uitgebreid met alleenstaande ouders met kinderen van 5 t/m 12 jaar en mensen die vanwege medische en/of sociale omstandigheden geen volledige arbeidsplicht hebben. Daarentegen wordt de Rotterdamse regeling voor het aanvaarden van deeltijdwerk in duur teruggebracht maar uitgebreid met de doelgroep jongeren t/m 23 jaar. Verwacht wordt dat meer uitkeringsgerechtigden op deze manier worden gestimuleerd om betaald werk te vinden.
Daarnaast is gebleken dat de uitstroompremie die Rotterdam kent feitelijk niet werkt als uitstroominstrument. Wel worden hieruit kosten betaald die het gevolg zijn van de aanvaarding van werk. Besloten is daarom de uitstroompremie te verlagen van maximaal 2x naar 1x per kalenderjaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie