Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Exposities in museum De Stratemakerstoren Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 24-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Museum De Stratemakerstoren Waalkade 83-84 6511 XR Nijmegen Tel.: 024-3238690 Fax: 024-3236559

Homepage: come.to/stratemakerstoren Activiteit Kerstvakantie Millennium speurtocht in museum De Stratemakerstoren

Periode: 24 december 1999 t/m 9 januari 2000

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur (Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten)

Natuurlijk hebben de medewerkers van museum De Stratemakerstoren voor de kerstvakantie weer een leuke activiteit georganiseerd. Waar in Nijmegen kun je immers de tegenstelling tussen oud en nieuw beter ervaren dan juist in die mysterieuze, schaars verlichte, 16e eeuwse verdedigingstoren aan de drukste rivier van Europa. Vanaf de moderne Waalkade ga je plotseling terug in de tijd en deze confrontatie tussen vroeger en nu is het uitgangspunt voor een nieuwe, uitdagende speurtocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Met behulp van interessante vragen worden kinderen en natuurlijk ook volwassenen geconfronteerd met het verschijnsel tijd en de rol die we zelf daarin spelen. Wat is volgens jou de belangrijkste uitvinding van de afgelopen eeuw? Welke ziekte speelde 500 jaar geleden zo'n afschuwelijke rol in Nijmegen en welke ziekte maakt zoveel slachtoffers in onze tijd? Waarom moesten Jozef en Maria vluchten naar Egypte? Waarom werden heksen 500 jaar geleden verbrand? Zijn er nu ook nog mensen die worden vervolgd?

Tijdens de speurtocht moeten ook diverse handelingen worden verricht en voorwerpen worden bekeken om de betreffende vraag of het antwoord te vinden. En natuurlijk is er aan het einde van de tocht voor iedereen een aangename verrassing.

De prijs voor dit unieke millennium arrangement tijdens de kerstvakantie: kinderen en hun begeleiders ƒ. 7,50 per persoon (incl. consumptie)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie