Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Net 5, MTV en nog 4 extra kanalen nieuw op kabel in Delft

Datum nieuwsfeit: 24-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Delft, 22 december 1999

Net 5 en nog 5 extra kanalen nieuw op de kabel in Delft

In Delft zijn met ingang van 24 december zes nieuwe televisiekanalen te ontvangen. Het gaat om Net 5, MTV, Animal Planet, National Geographic Channel, het Etalagekanaal en The Box. Discovery Channel is vanaf medio januari 24 uur per dag (ongedeeld) te ontvangen. De gemeente Delft en Casema hebben over deze uitbreiding en de bijbehorende tariefsaanpassingen overeenstemming bereikt.

De Delftse wethouder Astrid Jansen en directeur Henk de Goede van Casema hebben vandaag de overeenkomst die de uitbreiding mogelijk maakt ondertekend. Op 23 december buigt de Gemeenteraad zich nog over de beslissing. Tegenover de uitbreiding met zes kanalen staat de afspraak dat het tarief per 1 februari 2000 fl 19,99 gaat bedragen en per 1 januari 2001 met fl 1,41.

In ruil hiervoor beschikken de Casema-abonnees in Delft nu over een aanzienlijk sterker programma-aanbod. Vooral de vraag naar Net 5 was erg groot. "Uit het aantal telefoontjes naar de gemeente is wel gebleken dat Net 5 toch heel gewild is in Delft. Maar ook zenders als MTV, Animal Planet en National Geographic Channel zijn sterke zenders met een eigen gezicht en een flinke toegevoegde waarde. Het is een leuk kerstkadootje van Casema en de gemeente" aldus wethouder Jansen.

"Uit de vragen vanuit de bevolking blijkt maar weer eens hoezeer mensen zich bewust zijn van het aanbod op televisie en hoe graag ze daar invloed op willen uitoefenen. Ik zie dit dan ook als een bevestiging dat het huidige systeem, waarbij iedereen exact hetzelfde zenderpakket ontvangt, verouderd is. Gelukkig is Casema al ver gevorderd met de ontwikkeling van televisie op maat. Dit wordt volgend jaar geïntroduceerd en daarmee eindigt de gedwongen confectie op het gebied van televisie. Dan kunnen er maatpakken besteld gaan worden."

Op het Etalagekanaal worden zenders uitgezonden die niet in het standaardpakket zitten maar in de toekomst wel beschikbaar zullen zijn. Regelmatig wordt hier van zender gewisseld. De komende tijd is op dit kanaal de Franse zender Muzzik, die zich concentreert op klassieke muziek, jazz en wereldmuziek, te zien.

De genoemde zenders zijn op de volgende kanalen en frequenties te vinden:

Zender kanaal Frequentie Net 5 47+ 681,25 MTV Europe 51- 708,25 The Box/KinderNet 54+ 737,25 Animal Planet 56 751,25 National Geographic Channel 66 831,25 Etalagekanaal (Muzzik) 6 182,25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie