Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen millenniumwisseling gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 24-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

MILLENNIUMWISSELING

betreft: DE MAATREGELEN ZIJN GETROFFEN
week: week 51

Nog een goede week en dan weten we het: zal de millenniumnacht rustig verlopen of staat ons een turbulente jaarwisseling te wachten? In ieder geval wensen wij u een hele plezierige avond en nacht. Het moet een geruststellend idee zijn te weten dat tal van mensen voor u gereed staan in het geval zich toch een incident voordoet.

Heel veel risico's zijn inmiddels uitgesloten, maar de belangrijke factor waarmee de hulpverlende instanties rekening houden is dat we te maken zouden kunnen krijgen met een stroomuitval van maximaal 8 uur en het uitvallen van het openbare telefoonnet - inclusief verschillende GSM-netten - gedurende 1,5 uur. Dit laatste gebeurt trouwens bij elke jaarwisseling. Het is dus helemaal nog niet zeker dat we met dit scenario te maken krijgen, maar mocht het ons toch overkomen dan is dat op z'n minst een lastige aangelegenheid.

Meldpunten gereed

Het zou natuurlijk kunnen zijn dat het zover komt dat de politie, brandweer of de GGD toch in actie moet komen om hulp te verlenen. Ook al doet de telefoon het niet meer, u kunt rekenen op de inzet van de hulpverleningsinstanties.

Mocht u tijdens de millenniumnacht de politie, brandweer of ambulancedienst met spoed nodig hebben terwijl alle communicatiemiddelen uit de lucht blijken te zijn, haast u zich dan naar een van de meldpunten die in ieder geval tussen 23.00 en 06.00 uur zijn bemenst. Vanuit


- het politiebureau aan de Bastiondreef 2


- de politiepost aan Boterzwin 3435


- de brandweerkazerne aan de Polderweg 1


- de brandweerpost aan de Van Foreestweg 85a (en niet zoals wij vorige week meldden Van Foreestweg 1)

zijn noodmeldingen mogelijk naar de alarmcentrale in Alkmaar. Van daar uit worden de hulpverlenende instanties op pad gestuurd. De meldpunten functioneren uitsluitend als het gewone telefoonverkeer niet mogelijk is of als u met de hulpverleningsdiensten geen (telefonisch) contact kunt krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze langdurig in gesprek zijn. Maar nogmaals: ga hier alleen naar toe als u spoedeisende hulp nodig heeft terwijl telefoonverkeer niet mogelijk is. Onder spoedeisende hulp bedoelen we het melden van brand, het vragen om directe politieassistentie, ambulance of arts. Het gaat hierbij uitsluitend om acute gevallen, dus als elke seconde telt! De meldpunten staan rechtstreeks in verbinding met de regionale alarmcentrale en maken geen gebruik van het gewone telefoonnet. Zodoende kunt u altijd op hulp rekenen.

Stroomuitval

Wat doet u als de stroom uitvalt? In ieder geval heeft het geen enkele zin het nutsbedrijf of het landelijk alarmnummer 112 te bellen. U belast er alleen maar onnodig het telefoonnet mee. Veel belangrijker is het om niet in paniek te raken. De electriciteitsvoorziening zal zo spoedig mogelijk worden hersteld. Wees voorzichtig met vervangende verlichting, zoals kaarsen.

Als de stroom uitvalt doen veel huishoudelijke apparaten het niet meer. Denk aan de centrale verwarming, vrieskisten, maar ook hulpmiddelen als trapliften en personenalarmeringen. Vooral bij zieke mensen en ouderen kan dit problemen geven. Wees hierop voorbereid! Tref als het kan voorzorgsmaatregelen en zoek bij twijfel of vragen contact met een huisarts of een verzorger van de thuiszorg. En mocht u de jaarwisseling alleen doorbrengen, maak dan een afspraak met mensen om polshoogte te nemen wanneer de stroom uitvalt. Zorg in ieder geval voor warme dekens, een zaklantaarn, lucifers en een radio met batterijen. Zodoende kunt u met een gerust gevoel het jaar 2000 in!
_________________________________________________________________

laaste verandering: december 24, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie