Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste fase hakhoutbeheer Groene 62 in West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 24-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Werken langs de Groene 62
Brugge, 24/12/1999
Begin januari start de provincie met de laatste fase van het hakhoutbeheer langsheen de uitgegraven delen van de Groene 62, de vroegere spoorlijn Torhout-Oostende. Tijdens de winter 1994-1995 werd de eerste fase uitgevoerd en thans, na vijf jaar, wordt het laatste deel aangevat. Oorspronkelijk waren er 6 fasen gepland, maar omwille van efficiënt werken werd het geheel tot 5 fasen teruggebracht.

De reeds gekapte delen zien er nu verschillend uit : het hakhout op de ene plaats is reeds 5 jaar oud en begint dikker te worden, op de andere plaats is het nog maar een zomer uitgelopen en groeien er nog veel kruiden en nieuwe struiken. Binnen enkele jaren zal het op alle plaatsen weer volwaardig en met meer soorten aanwezig zijn. Afhankelijk van de diktegroei zal dan beslist worden om het hakhoutbeheer te hervatten voor een periode van vijf jaar. Dit kan nog ongeveer tien jaar duren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie