Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diergeneeskunde Utrecht pakt uit tijdens Paard'99

Datum nieuwsfeit: 26-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Faculteit Diergeneeskunde Utrecht pakt groots uit tijdens Paard'99

De faculteit Diergeneeskunde Utrecht zal dit jaar voor het eerst en op een zeer unieke wijze aanwezig zijn op de beursmanifestatie Paard'99.

De faculteit heeft een eigen ruimte en vertellen daar de bezoeker niet alleen meer over paarden en geneeskunde, maar tonen ook beelden en leggen met behulp van echte paarden het een en ander uit. Zo worden er onder andere dagelijks clinics gegeven over EHBO bij paarden en hoestende paarden. Daarnaast is er een vragenuur waar zowel de recreant als de professional alle mogelijke vragen op het gebied van paarden kan stellen.
Met behulp van dia's en video's zullen verschillende medische ingrepen besproken worden en kan men direct zien hoe deze behandelingen verlopen. Op tafels zullen verschillende attributen en materialen liggen die gebruikt worden bij operaties en andere medische ingrepen. Voorbeelden van verschillende botbreuken zijn zichtbaar en tevens kun je zien op welke manieren een botbreuk weer gezet kan worden, bijvoorbeeld door middel van platen en schroeven die in het been van het paard worden gedraaid.
Ook zeer spectaculair zijn de longen van een paard die, indien beschikbaar, tentoongesteld worden. Deze longen zijn aan een apparaat gekoppeld zodat je kunt zien hoe zij normaal gesproken functioneren. Er zijn een tweetal paarden aanwezig waarbij op de huid alle ingewanden zijn geschilderd, op deze manier is direct zichtbaar wat nu precies op welke plaats zit.
Een team van specialisten en studenten onder leiding van Drs. A. Barneveld en Drs. H.J. Breukink zal tijdens Paard'99 iedereen die daar in is geïnteresseerd dus uitgebreid in- en voorlichten over alle medische aspecten met betrekking tot paarden.

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie