Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 26-12-99

Persberichten regio Groningen/
Zondag, 26 december 1999

Dagelijkse persberichten van districten Noord, Midden, West, Oost en Groningen/Haren

Groningen: mannen slaags met taxichauffeur
De politie heeft zaterdagmorgen in de Gelkingestraat twee mannen van 24 en 26 jaar uit Yde aangehouden voor mishandeling van een 29-jarige taxichauffeur uit Groningen. De taxichauffeur schoot een 24-jarige collega uit Groningen te hulp, toen drie klanten zijn taxi niet wilden verlaten. Bij een daarop volgend vechtpartijtje kreeg de helpende collega klappen van de drie klanten. Voordat de politie arriveerde wist een 25-jarige klant uit Eelde weg te komen. De andere twee zijn na verhoor heengezonden.
De 24-jarige taxichauffeur krijgt een proces-verbaal, omdat hij tijdens de vechtpartij met traangas begon te spuiten.

Groningen: dronken man aangehouden na achtervolging De politie heeft vannacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie zag de man in de Van Slingelandtstraat rijden, maar zag geen kans de man te laten stoppen. Een achtervolging, waarbij met hoge snelheid werd gereden, verkeersborden werden genegeerd en de man zelfs aan het spookrijden sloeg, eindigde via Oosterhamriklaan, de busstrook richting Kardinge, Parkallee, Kluiverboom en de Akeleiweg op de Lavendelweg, waar de man werd klem gereden. De man weigerde iedere medewerking aan een ademtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, waarna de man is ingesloten.

Groningen: bestuurder onder invloed weigert
De politie heeft een 33-jarige man uit Groningen op de Venuslaan aangehouden voor het rijden onder invloed. De man weigerde aan het bureau iedere medewerking aan een ademtest. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie legde beslag op de auto, omdat deze niet verzekerd was. De man werd met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: overval op maaltijdkoerier
Een 18-jarige maaltijdkoerier uit Groningen is zaterdagavond in het Noorderplantsoen overvallen door twee nog onbekende daders. Het slachtoffer werd door de twee op een rode bromfiets/scooter klem gereden, waarna de een van de overvallers de jongen bedreigde met een priem. Hierop heeft de jongen zijn geld afgegeven waarna de daders wegreden. Beide mannen droegen een zwarte helm en zijn ongeveer 1,90 meter lang. De een droeg een groen bomberjack en de andere een blauw Nickelson jack. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 050 599 5995.

Groningen: man met vuurwapen aangehouden
De politie heeft vannacht in de Poelestraat een 32-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij met een vuurwapen een 37-jarige man in een gelegenheid in de Poelestraat had bedreigd. De politie reed de taxi klem waarin de man zat, na aanwijzingen van het slachtoffer. Onder de passagiersstoel trof de politie het vuurwapen aan. De man is ingesloten.

Zevenhuizen: dronken man aangehouden na achtervolging De politie heeft vannacht een 49-jarige man uit Steenbergen aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie zag de man op de Jonkersvaart rijden en wilde hem controleren. Op de Evertswijk stopte de man, maar toen de politie bij zijn raam stond, ging hij ervandoor. De achtervolging werd daarop ingezet en ging via der Evertswijk en de Jonkersvaart richting Leek. Op de Kromme Kolk had de politie een wegversperring opgezet, maar de man negeerde ook deze stoptekens en reed er langs. Een agent kon ternauwernood opzij springen om zo een aanrijding te vermijden. De achtervolging ging verder over Diepswal en eindigde op de zandweg in Nieuw Roden toen de politie de man klemreed. Met enige moeite werd de man aangehouden. Aan het bureau weigerde de man iedere medewerking aan de ademtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen. De man, die eerder dit jaar al eens voor het rijden onder invloed was aangehouden (1,7 promille) is ingesloten.

Kleine Huisjes: ontsnapte everzwijn
De politie heeft zaterdagavond hulp gekregen van een jager uit Baflo toen zij een uitgebroken everzwijn hadden aangetroffen op de Dijksterweg. Het zwijn was afkomstig uit Kloosterburen en volgens de eigenaar zeer gevaarlijk. Daarop werd besloten dat uit algemene veiligheidsoverwegingen het dier moest worden afgeschoten. De jager legde het dier met een schot neer. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: man rijdt zonder geldig rijbewijs in ongekeurde auto De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige man uit Delfzijl op de Zeebadweg bekeurd voor het rijden in een ongekeurde auto. Tevens bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. Ook daarvoor kreeg de man een boete.

Delfzijl/Appingedam: bromfietsers onder invloed De politie heeft vannacht twee bromfietsers uit Delfzijl aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Europaweg hield de politie een 40-jarige man aan (1,25 promille). Aangezien de man al een keer eerder was betrapt op het rijden onder invloed is hij alleen met een dagvaarding heengezonden.
Een 33-jarige man werd op de Farmsumerweg aangehouden (1,15 promille). Hij probeerde vervolgens weg te rennen en moest geboeid naar het bureau worden gebracht. Ook deze man was al eens eerder gepakt voor het rijden onder invloed en kreeg evenals de andere alleen een dagvaarding uitgereikt.

Zandeweer: inbrekers op heterdaad betrapt
De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden toen zij in het dorpshuis van Zandeweer aan het inbreken waren. De politie werd gebeld door een getuige die verklaarde dat de twee nog in het pand moesten zijn. In het dorpshuis trof de politie een tas met drank en sigaretten aan. Daarnaast was een stereo-installatie klaargezet. Na aanroepen meldde zich een 21-jarige man uit Uithuizen. Hij had een aantal pakjes sigaretten en een langs mes bij zich. Met de diensthond werd gezocht naar de tweede man. De hond trof hem in de schuur aan en beet in zijn arm, zodat de politie de 17-jarige jongen uit Middelstum kon aanhouden. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Ter Apel: jongen zonder aanleiding mishandeld
Een 17-jarige jongen uit Ter Apel is vrijdagavond door twee jongens zonder aanleiding op het Molenplein mishandeld. De jongen reed op zijn fiets en werd eerst uitgescholden door de twee. Daarna trok een van hen het slachtoffer van de fiets, die daardoor met zijn gezicht op de stoep kwam. Hierdoor brak hij drie tanden. Vervolgens sloegen de twee op het slachtoffer in. Hij is met zijn verwondingen, gebit en schaafwonden, onder doktersbehandeling gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: bestuurder onder invloed
De politie heeft zaterdagmiddag op de Beverhof een 57-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het rijden onder invloed (1,7 promille). De man zijn rijbewijs is ingevorderd en is na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...