Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

 
        Postbus 4240    ·       Hollands Midden 
2350 CE Leiderdorp · Dienst Korpsleiding Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 december 1999

· 
Harde wind zorgt voor overlast Hollands Midden Bij de meldkamer van Politie Hollands Midden zijn vanaf vrijdagavond 24 december zo'n 75 meldingen binnen gekomen die betrekking hadden op de storm. Er werden geen persoonlijke ongevallen gemeld. Wel werden er zo'n tien auto's beschadigd door omgewaaide bomen en losgewaaide dakbedekking. Verschilllende brandweerkorpsen zijn in actie gekomen om geblokkeerde weggedeelten weer vrij te maken. Allerlei zaken, van kerstversieringen tot kajuitjachten, en van bouwmaterialen tot wegafzettingen, dreigden door de wind te worden opgepakt. In een aantal van dergelijke gevallen hebben brandweer en politie assistentie verleend om schade te voorkomen.

Caravanbrand Rijnsburg Eerste Kerstdag 18.15 uur is brand uitgebroken in een caravan aan de Kleipettenlaan. Een 48-jarige man uit Rijnsburg die in de caravan aanwezig was, is met lichte brandwonden naar het LUMC gebracht. De brandweer heeft de brand geblust.

Onder invloed 2x Noordwijkerhout De politie betrapte dit weekend twee bestuurders die met te veel drank op toch achter het stuur waren gekropen. Vrijdagavond 24 december hield de politie op de Herenweg een 27-jarige man uit Vogelenzang aan. Een ademanalyse wees een promillage van 0.60 uit. Maandagmorgen 27 december net na middernacht was een 27-jarige Duitser het haasje. De politie hield hem op de Langelaan aan. Bij hem wees de ademanalyseapparatuur een promillage van 1.25 uit.

Inbraak woning 2x Lisse Vrijdagavond 24 december werd ingebroken in een woning aan de Don Boscostraat. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een draairaam. Op dit moment is nog niet bekend wat er precies is weggenomen uit de woning. Op tweede kerstdag werd in de middag ingebroken in een woning aan de Geraniumstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. In de woning werd alles op z'n kop gezet. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Inbraak woning Voorhout Vrijdagavond 24 december werd ingebroken in een woning aan het Kievitspark. Aan de achterzijde van de woning werd een schuifpui opengewrikt. Voorlopig wordt zilverwerk en een laptop vermist.

Inbraak woning Noordwijkerhout Op tweede kerstdag werd in de middag ingebroken in een woning aan de Schippervaartweg. Aan de achterzijde van de woning werd een deur geforceerd. Op dit moment is nog geen beschrijving te geven van de buit.

Mishandeling bij uitgaansgelegenheid Noordwijk Maandagmorgen 27 december rond 02.00 uur ontstond bij een bar aan De Grent een opstootje waarbij drie medewekers van de bar en een politieman mishandeld werden. Twee verdachten, een 25-jarige Noordwijker en een 27-jarige Noordwijkerhouter, werden aangehouden en zitten vast. Het opstootje ontstond toen aan een van de verdachten de toegang werd geweigerd. Na 02.00 uur worden geen bezoekers meer binnengelaten. Dit pikte de man niet, wilde met geweld naar binnen, waarop de medewerkers hem naar buiten werkten. Daarbij kregen zij klappen, trappen en elleboogstoten van de verdachte. Buiten bevond zich al de andere verdachte die kort daarvoor uit de bar verwijderd was. Een toegesnelde agent kreeg van deze verdachte enkele vuistslagen in het gezicht. Met behulp van meerdere agenten werden de twee verdachten uiteindelijk naar het bureau afgevoerd.

Keukenbrandje Hillegom Zaterdagmorgen 25 december ontstond in een keuken van een woning aan de Catswende een brandje. De 54-jarige bewoner had een pannetje laten aanbranden. De woning stond vol rook. De brandweer zorgde dat het beginnende vuur geblust werd en zette de ramen open. De bewoner werd met rookvergiftigingsveschijnselen naar het Diaconessen Ziekenhuis in Heemstede gebracht. Rond het middaguur kon hij weer huiswaarts keren. De buurtbewoners maken zich zorgen over het gedrag van de bewoner. Zij hopen tot een oplossing te komen door te spreken met de woningbouwvereniging.

Toiletbrandje Lisse Zondagavond ontstond in een toilet van een woning aan de Narcissenstraat een opmerkelijk brandje waarbij de 26-jarige bewoner verwondingen aan het gezicht op liep. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Een kaars had het kunststof kastje in het toilet in brand gezet. De hond des huizes sloeg hierop aan. Toen de bewoner daarop de toiletdeur open deed en het branje zelf wilde doven, explodeerde een toiletbus. Door de vrijkomende steekvlam werd hij aan het gezicht gewond. De brandweer bluste het brandje nog na.

Inbraak gevoelig weekend Leiden In het weekend van 24 tot en met 26 december werd in Leiden bij 8 woningen ingebroken. Bij twee studentenwoningen aan de St. Aagtenstraat worden een paspoort en credit-card vermist. Bij een woninbg aan de Dillenburgerstraat is audioapparatuur verdwenen. Bij een studentenwoning aan de Vrijheidslaan zijn twee telefoons verdwenen. Bij een woning aan de Louis Armstronglaan wordt vooralsnog niets vermist. Aan de Langebrug wordt een telefoon, een laptop en een videorecorder vermist. Aan de Ida Leeuwstraat weten bewoners nog niet exact wat verdwenen is en aan de Rijnoever worden lijkt de buit vooralsnog te bestaan uit overschrijvingsformulieren.

Vier woningen door inbrekers bezocht Voorschoten In het weekend van 24 tot en met 26 december werd in Voorschoten bij 4 woningen ingebroken. Bij twee woningen aan de Van Beethovenlaan worden een telefoon en stereo-apparatuur vermist. Bij een inbraak in een woning aan de Alleta Jacobsplantsoen bestond de buit uit een blik met chup-a-chup lollies en bij een woning aan de Sixlaan is de buit nog niet bekend.

Woninginbraak Nieuwe Wetering Vrijdagavond 24 december hebben inbrekers ingebroken in een woning aan de Achterweg. Om binnen te komen werd de achterdeur geforceerd. Uit de woning werd onder andere een kluis met sieraden, geld en documenten gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Fietser aangereden Leiden Vrijdag 24 december 17.45 uur is op het Noordeinde een fietser aangereden. Een 29-jarige Leidenaar reed met een bestelbusje over het Noordeinde in de richting van de Rembrandtstraat. Bij deze kruising sloeg hij linksaf en kwam daarbij in botsing met een 62-jarige man uit Leiden die op de fiets in dezelfde richting reed en rechtdoor wilde. De fietser is met een pijnlijke arm naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Onder invloed Leiden 25 december 02.30 uur zagen agenten dat bij de voetgangersoversteekplaats in de Langegracht een voetganger nog net weg springen voor een auto. De bestuurder van de betreffende auto; een 46-jarige Leidenaar, werde door de politie gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Er werd een gehalte van 645 microgram gemeten; 1,50 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Diefstal uit woning Moordrecht Een 77-jarige vrouw heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Westeinde. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een kelderraam. Weggenomen is een geldbedrag en juwelen.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 58-jarige man heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Kon. Wilhelminaplein. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door op het dakterras te klimmen en het uitzetraam van de keuken te forceren. De bewoner vond het huis geheel doorzocht aan. Weggenomen is onder andere geld en sierraden.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 44-jarige vrouw heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Wingerd. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het bovenlicht open te wrikken. De bewoonster vond het huis geheel doorzocht aan. Weggenomen is een paspoort en een geldbedrag.

Diefstal uit woning Gouda Een 37-jarige man heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Gravin Beatrixstraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de schuifpui te forceren. De woning werd geheel doorzocht. Weggenomen zijn enkele bankpassen, een laptop, een verrekijker, een stereoinstallatie en een geldbedrag.

Mishandeling Gouda Een 38-jarige man uit Gouda heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van mishandeling op de Vest. De man stapte met zijn vrouw uit een taxi toen een man uit een personenauto stapte die achter de taxi stond. De automobilist vond het uitstappen kennelijk allemaal te lang duren. Er ontstond hierop een vechtpartij waarbij de aangever een stomp in het gezicht kreeg.

Verkeersongeval met letsel Zwammerdam Op vrijdag 24 december omstreeks 18.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Steekterweg tussen twee personenauto's. Een 48-jarige automobilist uit Bodegraven stond langs de Steekterweg en reed zonder richting aan te geven de weg op richting Bodegraven. Hierop ontstond er een aanrijding met een 63-jarige automobilist die op dezelfde weg reed komende vanuit de richting van Alphen. De 63-jarige automobilist uit IJsselstein klaagde over last in de borststreek. Een 56-jarige passagiere uit IJsselstein liepen eveneens letsel op aan de borststreek. Een passagiere van 85 uit Noordwijk liep letsel op aan het voorhoofd. De drie werden naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Rijden onder invloed Nieuwveen Surveillerende agenten hebben op vrijdag 24 december omstreeks 22.15 uur een 44-jarige automobilist uit Aarlanderveen aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist reed harder dan de toegestane snelheid, en werd aangehouden op de W.P. Speelmanweg. De man blies 320 ug/l terwijl 230 is toegestaan. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring van ƒ 390,--.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 21-jarige man heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Schelfhorst. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het keukenraam op te wrikken. Weggenomen zijn sieraden, een videocamera en een mobiele telefoon.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 83-jarige vrouw heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Beukenlaan. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de achterdeur te forceren. Het is nog onbekend wat is weggenomen.

Diefstal uit woning Ter Aar Een 37-jarige man heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Paradijsweg. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het keukenraam open te breken. Weggenomen is een fototoestel, een geldbedrag en snoepgoed.

Diefstal uit woning Ter Aar Een 63-jarige vrouw heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Paradijsweg. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen het keukenraam open te breken. Weggenomen is een geldbedrag en sieraden.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 30-jarige man heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Argostraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een slaapkamerraam. Weggenomen is een stereoinstallatie, een satelietontvanger, speakerboxen, een mobiele telefoon, een computer en een geldbedrag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...