Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

 
        Postbus 4240    ·       Hollands Midden 
2350 CE Leiderdorp · Dienst Korpsleiding Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 december 1999

· 
Harde wind zorgt voor overlast Hollands Midden Bij de meldkamer van Politie Hollands Midden zijn vanaf vrijdagavond 24 december zo'n 75 meldingen binnen gekomen die betrekking hadden op de storm. Er werden geen persoonlijke ongevallen gemeld. Wel werden er zo'n tien auto's beschadigd door omgewaaide bomen en losgewaaide dakbedekking. Verschilllende brandweerkorpsen zijn in actie gekomen om geblokkeerde weggedeelten weer vrij te maken. Allerlei zaken, van kerstversieringen tot kajuitjachten, en van bouwmaterialen tot wegafzettingen, dreigden door de wind te worden opgepakt. In een aantal van dergelijke gevallen hebben brandweer en politie assistentie verleend om schade te voorkomen.

Caravanbrand Rijnsburg Eerste Kerstdag 18.15 uur is brand uitgebroken in een caravan aan de Kleipettenlaan. Een 48-jarige man uit Rijnsburg die in de caravan aanwezig was, is met lichte brandwonden naar het LUMC gebracht. De brandweer heeft de brand geblust.

Onder invloed 2x Noordwijkerhout De politie betrapte dit weekend twee bestuurders die met te veel drank op toch achter het stuur waren gekropen. Vrijdagavond 24 december hield de politie op de Herenweg een 27-jarige man uit Vogelenzang aan. Een ademanalyse wees een promillage van 0.60 uit. Maandagmorgen 27 december net na middernacht was een 27-jarige Duitser het haasje. De politie hield hem op de Langelaan aan. Bij hem wees de ademanalyseapparatuur een promillage van 1.25 uit.

Inbraak woning 2x Lisse Vrijdagavond 24 december werd ingebroken in een woning aan de Don Boscostraat. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een draairaam. Op dit moment is nog niet bekend wat er precies is weggenomen uit de woning. Op tweede kerstdag werd in de middag ingebroken in een woning aan de Geraniumstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. In de woning werd alles op z'n kop gezet. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Inbraak woning Voorhout Vrijdagavond 24 december werd ingebroken in een woning aan het Kievitspark. Aan de achterzijde van de woning werd een schuifpui opengewrikt. Voorlopig wordt zilverwerk en een laptop vermist.

Inbraak woning Noordwijkerhout Op tweede kerstdag werd in de middag ingebroken in een woning aan de Schippervaartweg. Aan de achterzijde van de woning werd een deur geforceerd. Op dit moment is nog geen beschrijving te geven van de buit.

Mishandeling bij uitgaansgelegenheid Noordwijk Maandagmorgen 27 december rond 02.00 uur ontstond bij een bar aan De Grent een opstootje waarbij drie medewekers van de bar en een politieman mishandeld werden. Twee verdachten, een 25-jarige Noordwijker en een 27-jarige Noordwijkerhouter, werden aangehouden en zitten vast. Het opstootje ontstond toen aan een van de verdachten de toegang werd geweigerd. Na 02.00 uur worden geen bezoekers meer binnengelaten. Dit pikte de man niet, wilde met geweld naar binnen, waarop de medewerkers hem naar buiten werkten. Daarbij kregen zij klappen, trappen en elleboogstoten van de verdachte. Buiten bevond zich al de andere verdachte die kort daarvoor uit de bar verwijderd was. Een toegesnelde agent kreeg van deze verdachte enkele vuistslagen in het gezicht. Met behulp van meerdere agenten werden de twee verdachten uiteindelijk naar het bureau afgevoerd.

Keukenbrandje Hillegom Zaterdagmorgen 25 december ontstond in een keuken van een woning aan de Catswende een brandje. De 54-jarige bewoner had een pannetje laten aanbranden. De woning stond vol rook. De brandweer zorgde dat het beginnende vuur geblust werd en zette de ramen open. De bewoner werd met rookvergiftigingsveschijnselen naar het Diaconessen Ziekenhuis in Heemstede gebracht. Rond het middaguur kon hij weer huiswaarts keren. De buurtbewoners maken zich zorgen over het gedrag van de bewoner. Zij hopen tot een oplossing te komen door te spreken met de woningbouwvereniging.

Toiletbrandje Lisse Zondagavond ontstond in een toilet van een woning aan de Narcissenstraat een opmerkelijk brandje waarbij de 26-jarige bewoner verwondingen aan het gezicht op liep. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Een kaars had het kunststof kastje in het toilet in brand gezet. De hond des huizes sloeg hierop aan. Toen de bewoner daarop de toiletdeur open deed en het branje zelf wilde doven, explodeerde een toiletbus. Door de vrijkomende steekvlam werd hij aan het gezicht gewond. De brandweer bluste het brandje nog na.

Inbraak gevoelig weekend Leiden In het weekend van 24 tot en met 26 december werd in Leiden bij 8 woningen ingebroken. Bij twee studentenwoningen aan de St. Aagtenstraat worden een paspoort en credit-card vermist. Bij een woninbg aan de Dillenburgerstraat is audioapparatuur verdwenen. Bij een studentenwoning aan de Vrijheidslaan zijn twee telefoons verdwenen. Bij een woning aan de Louis Armstronglaan wordt vooralsnog niets vermist. Aan de Langebrug wordt een telefoon, een laptop en een videorecorder vermist. Aan de Ida Leeuwstraat weten bewoners nog niet exact wat verdwenen is en aan de Rijnoever worden lijkt de buit vooralsnog te bestaan uit overschrijvingsformulieren.

Vier woningen door inbrekers bezocht Voorschoten In het weekend van 24 tot en met 26 december werd in Voorschoten bij 4 woningen ingebroken. Bij twee woningen aan de Van Beethovenlaan worden een telefoon en stereo-apparatuur vermist. Bij een inbraak in een woning aan de Alleta Jacobsplantsoen bestond de buit uit een blik met chup-a-chup lollies en bij een woning aan de Sixlaan is de buit nog niet bekend.

Woninginbraak Nieuwe Wetering Vrijdagavond 24 december hebben inbrekers ingebroken in een woning aan de Achterweg. Om binnen te komen werd de achterdeur geforceerd. Uit de woning werd onder andere een kluis met sieraden, geld en documenten gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Fietser aangereden Leiden Vrijdag 24 december 17.45 uur is op het Noordeinde een fietser aangereden. Een 29-jarige Leidenaar reed met een bestelbusje over het Noordeinde in de richting van de Rembrandtstraat. Bij deze kruising sloeg hij linksaf en kwam daarbij in botsing met een 62-jarige man uit Leiden die op de fiets in dezelfde richting reed en rechtdoor wilde. De fietser is met een pijnlijke arm naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Onder invloed Leiden 25 december 02.30 uur zagen agenten dat bij de voetgangersoversteekplaats in de Langegracht een voetganger nog net weg springen voor een auto. De bestuurder van de betreffende auto; een 46-jarige Leidenaar, werde door de politie gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Er werd een gehalte van 645 microgram gemeten; 1,50 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Diefstal uit woning Moordrecht Een 77-jarige vrouw heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Westeinde. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een kelderraam. Weggenomen is een geldbedrag en juwelen.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 58-jarige man heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Kon. Wilhelminaplein. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door op het dakterras te klimmen en het uitzetraam van de keuken te forceren. De bewoner vond het huis geheel doorzocht aan. Weggenomen is onder andere geld en sierraden.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 44-jarige vrouw heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Wingerd. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het bovenlicht open te wrikken. De bewoonster vond het huis geheel doorzocht aan. Weggenomen is een paspoort en een geldbedrag.

Diefstal uit woning Gouda Een 37-jarige man heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Gravin Beatrixstraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de schuifpui te forceren. De woning werd geheel doorzocht. Weggenomen zijn enkele bankpassen, een laptop, een verrekijker, een stereoinstallatie en een geldbedrag.

Mishandeling Gouda Een 38-jarige man uit Gouda heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van mishandeling op de Vest. De man stapte met zijn vrouw uit een taxi toen een man uit een personenauto stapte die achter de taxi stond. De automobilist vond het uitstappen kennelijk allemaal te lang duren. Er ontstond hierop een vechtpartij waarbij de aangever een stomp in het gezicht kreeg.

Verkeersongeval met letsel Zwammerdam Op vrijdag 24 december omstreeks 18.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Steekterweg tussen twee personenauto's. Een 48-jarige automobilist uit Bodegraven stond langs de Steekterweg en reed zonder richting aan te geven de weg op richting Bodegraven. Hierop ontstond er een aanrijding met een 63-jarige automobilist die op dezelfde weg reed komende vanuit de richting van Alphen. De 63-jarige automobilist uit IJsselstein klaagde over last in de borststreek. Een 56-jarige passagiere uit IJsselstein liepen eveneens letsel op aan de borststreek. Een passagiere van 85 uit Noordwijk liep letsel op aan het voorhoofd. De drie werden naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Rijden onder invloed Nieuwveen Surveillerende agenten hebben op vrijdag 24 december omstreeks 22.15 uur een 44-jarige automobilist uit Aarlanderveen aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist reed harder dan de toegestane snelheid, en werd aangehouden op de W.P. Speelmanweg. De man blies 320 ug/l terwijl 230 is toegestaan. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring van ƒ 390,--.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 21-jarige man heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Schelfhorst. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het keukenraam op te wrikken. Weggenomen zijn sieraden, een videocamera en een mobiele telefoon.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 83-jarige vrouw heeft op zaterdag 25 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Beukenlaan. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de achterdeur te forceren. Het is nog onbekend wat is weggenomen.

Diefstal uit woning Ter Aar Een 37-jarige man heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Paradijsweg. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door het keukenraam open te breken. Weggenomen is een fototoestel, een geldbedrag en snoepgoed.

Diefstal uit woning Ter Aar Een 63-jarige vrouw heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Paradijsweg. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen het keukenraam open te breken. Weggenomen is een geldbedrag en sieraden.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 30-jarige man heeft op zondag 26 december aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Argostraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via een slaapkamerraam. Weggenomen is een stereoinstallatie, een satelietontvanger, speakerboxen, een mobiele telefoon, een computer en een geldbedrag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie