Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland tweederde agrarisch

Datum nieuwsfeit: 28-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bloemen Bureau Holland

Nederland tweederde agrarisch
28 december 1999

De Nederlandse grond is voor tweederde in gebruik door de land- en tuinbouw. Het aandeel van het bodemgebruik door de boeren en tuinders is slechts een klein beetje afgenomen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De landbouw levert in hectare de meeste grond in. Procentueel leveren we echter meer natuurlijke grond in voor bebouwing. Tussen 1993 en 1996 nam onze landbouwgrond met bijna 250 vierkante kilometer af. Deze oppervlakte is groter dan de gemeente Amsterdam. Het areaal landbouwgrond wat we nu nog in gebruik hebben is ruim 69 procent van het gehele Nederlandse areaal, exclusief het wateroppervlakte. De bebouwing neemt in Nederland circa 10 procent in van de totale oppervlakte, dit blijft groeien. Als compensatie groeit ook de oppervlakte met bos in dezelfde mate, dit neemt nu ongeveer een tiende van het landoppervlak in. De grond die gebruikt wordt voor verkeer en recreatie is ook gestegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie