Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestemmingsplan Stadstuin Nieuwland Amersfoort ter inzage

Datum nieuwsfeit: 28-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

cember 1999

Bestemmingsplan Stadstuin Nieuwland ter inzage

Tuin met een baken voor de stad Een wijk waar je je in een park waant. Woonpaviljoens staan in het groen maar zonder tuinhuisjes of schuttingen. De straat toont vreemd leeg; er staan vrijwel geen geparkeerde auto's. Waar die zijn? Ondergronds! Het klinkt als een science-fiction-achtig geheel, maar wordt werkelijkheid in het laatste stukje van Nieuwland: de Stadstuin. Het ontwerp-bestemmingsplan voor deze bijzondere afronding van Nieuwland is klaar en ligt vanaf 6 januari ter inzage bij de Informatiewinkel in het stadhuis.

Een markante woonflat in de oksel van de A1 en de Bunschoterstraat torent als een baken boven de Stadstuin uit. Het baken wordt minimaal 40 tot maximaal 70 meter hoog. De exacte hoogte en vormgeving van het baken worden nog nader uitgewerkt. Bovenop komt een penthouse. In de Stadstuin komen 760 huizen die, verzameld in woonpaviljoens, kriskras rondgestrooid lijken in een groengebied en geen privtuin hebben. Alle bewoners worden gezamenlijk eigenaar van de openbare ruimte. Zelf zijn zij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. De kosten daarvan betalen gemeente en bewoners samen. De gemeente blijft wel eigenaar van wegen, fietspaden, geluidswal en open water. En verzorgt daarvan ook het onderhoud. Het is de bedoeling dat de bewoners zich vanaf het begin verenigen in een stichting die het geld voor onderhoud beheert en opdracht geeft voor werkzaamheden. Verder is het plan een soort parkwachter aan te stellen die toezicht houdt op beheer en gebruik.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie