Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van schoolbank tot raadszetel op Amsterdamse Wegwijsdag

Datum nieuwsfeit: 28-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

Van schoolbank tot raadszetel

Scholieren 1 dag raadslid

Op 24 november konden scholieren van het Montessori college oost even een dagje gemeenteraadslid spelen. Deze zogenaamde Wegwijsdag, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek), had als doel om scholieren kennis te laten maken met het werk van ambtenaren en politici.

Werk van politici betekent keuzes maken: de leerlingen moesten die dag kiezen hoe het nieuwe schoolplein, een plak asfalt van 30 bij 50 meter, moest worden ingericht. De leerlingen moesten zelf met plannen komen. Daarvoor werden zij 's ochtends ingedeeld in werkgroepen. Elke werkgroep bedacht een plan, waarna er links en rechts met instanties werd gebeld over de praktische en financiële haalbaarheid van hun wensen. De gemeente stelde hiervoor faciliteiten als telefoons, computers en faxen ter beschikking. Ook kregen de aanstormende ambtenaren en politici een lunch aangeboden.

Aan het eind van de middag werden in de raadzaal de verschillende plannen gepresenteerd, van waaruit er uiteindelijk één gekozen moest worden. Voor het winnende project was / 2.500,- beschikbaar.

Het is de derde keer dat de Wegwijsdag werd georganiseerd. Eerder konden leerlingen van het Fons Vitae en het Montessorilyceum ervaren hoe het er op een stadhuis aan toegaat. De échte gemeenteraad heeft inmiddels geld beschikbaar gesteld om dit project vier keer per jaar te laten plaatsvinden.

Middelbare scholen in Amsterdam die hieraan mee willen doen, kunnen zich opgeven bij de afdeling Communicatie van het stadhuis. Bel daarvoor met Jos Vernooy of Christie Hupkes, telefoon 5523310 of 5522991.

© gemeente Amsterdam - 28/12/1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie