Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Verdachten bekennen inbraken

Datum nieuwsfeit: 29-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 29-12-99

Verdachten bekennen woning- en autoinbraken/
Woensdagochtend 29 december 1999 te 11.30 uur

Schade enkele tienduizenden guldens

Met de aanhouding van vier verdachten in de leeftijd van 16 tot 20 jaar heeft de politie een serie auto-inbraken en vijf woninginbraken in Beijum en Lewenborg opgelost. De vier verdachten gingen in verschillende samenstellingen met elkaar op pad en namen voornamelijk autoradio's sieraden en cd's weg. Van de goederen is nagenoeg niets terug gevonden. Drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. Een 20-jarige man zonder vaste woonplaats is in bewaring gesteld.

De vier hielden zich in de maanden november en begin december bezig met hun activiteiten. Nadat de politie informatie kreeg over een onderzoek naar een inbraak in een auto in Lewenborg kon een 20-jarige stadjer worden aangehouden. In het verhoor bleek hij meerdere malen met enkele kornuiten op pad te zijn geweest, waarbij de verdachten het hadden gemunt op geparkeerd staande auto's . Zij vernielden meestal een ruit en namen voor de hand liggende goederen weg. Zo braken zij twintig keer in een auto en vijf keer in een woning in Lewenborg in. Hier werden cd's, sieraden en audioapparatuur weggenomen. De goederen werden verkocht, die eveneens werden gehoord. De opbrengst van het geld werd besteed aan drank, drugs en in het uitgaanswereldje.

De totale schade wordt geschat op enkele tienduizenden guldens, terwijl de waarde van de goederen ruim tienduizend gulden bedroeg. Alleen de 20-jarige verdachte zit nog vast. De overige verdachten werden na verhoor heengezonden. Ook zij zullen zich te zijner tijd voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie