Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIPO: Big Brother-deelnemer Bart aan de haal met 250.000

Datum nieuwsfeit: 29-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIPO het marktonderzoekinstituut
Persbericht nr. 2861

Bart aan de haal met het kwart miljoen

Bart is bij 49% van de Big Brother kijkers favoriet om de hoofdprijs van f 250.000,- te winnen. Ruud en Willem blijven hierbij achter met 28% respectievelijk 23% van de stemmen. Ook onder de kijkers die hun stem reeds uitgebracht hebben c.q. nog van plan zijn dit te gaan doen scoort Bart met 56% van de stemmen het beste.
Dit blijkt uit onderzoek onder circa 1.400 Nederlanders van 10 jaar en ouder.

Mannen en vrouwen zijn dezelfde mening toegedaan, al is Bart wel geliefder bij vrouwen dan bij mannen. De mannelijke Big Brother-kijkers geven in 45% van de gevallen aan dat Bart hun favoriet is, bij vrouwen is dit 52%. 1 | Wie van de bewoners is uw favoriet?, naar geslacht

(...)

Bart is met name favoriet bij de jongere Big Brother-kijker. Bijna tweederde van de jongeren van 10 t/m 20 jaar geeft aan dat Bart hun favoriet is. Ook bij de kijkers van middelbare leeftijd is Bart de favoriet, al is dit verschil minder groot.
Alleen bij de oudere Big Brother-kijker ligt dit anders, daar is Ruud licht favoriet boven Bart.

2 | Wie van de bewoners is uw favoriet?, naar leeftijd

(...)

Als we kijken naar de diverse regio waar Nederland in verdeeld kan worden, dan scoort Bart in ieder van de regio's het beste. Ook in Noord-Nederland, waar Willem vandaan komt en in Zuid-Nederland, waar Ruud vandaan komt, bestaat een duidelijke voorkeur voor Bart.

De mensen die reeds hun stem hebben uitgebracht c.q. nog van plan zijn hun stem uit te brengen, hebben een duidelijke voorkeur voor Bart. Bijna zes op de tien van hen hebben een voorkeur voor Bart.
Maar ook de mensen die niet van plan zijn hun stem uit te gaan brengen hebben een voorkeur voor Bart, al is de voorkeur voor Bart iets minder duidelijk.
Willem scoort met name nog goed bij de niet-stemmers.

3 | Wie van de bewoners is uw favoriet?, naar stemmers en niet-stemmers

(...)

Ondanks het feit dat Bart duidelijk favoriet is, scoort met name Ruud ook goed op een aantal stellingen die aan de respondenten zijn voorgelegd. Zo wordt Ruud het aardigst gevonden en het minst irritant, terwijl van Bart gezegd wordt dat hij het minst aardig is en het meest irritant is van de drie overgebleven Big Brother-bewoners. Wel is men van mening dat je met Bart het meeste kan lachen. Eenzelfde beeld zien we terug onder de kijkers die hun stem reeds hebben uitgebracht c.q. nog van plan zijn hun stem uit te brengen.

Ruud heeft dus het beste imago, maar weet dat niet in verkoop om te zetten. Wellicht bewaart hij dat voor buiten het Big Brother-huis? Bart zorgt er met zijn tegendraadsheid en humor voor dat de kijkers telkens een leuke Big Brother-uitzending voorgeschoteld krijgen. Zijn ietwat afwijkende gedrag is voor de kijker voldoende reden om hem het kwart miljoen te gunnen.

4 | Bij wie van de drie overgebleven Big Brother-bewoners past deze stelling het beste?

(...)

Methode: NIPO Telepanel, het veldwerk heeft plaatsgevonden op 25 en 26 december 1999 (n=1.389).

Bij publicatie of verspreiding de bron, NIPO, het marktonderzoekinstituut vermelden. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij het NIPO, Ronnie van Rulo (020-5225924).

29 december 1999

NIPO
Postbus 247
1000 ae Amsterdam

Grote Bickersstraat 74
1013 ks Amsterdam

Telefoon (020) 522 54 44
Fax (020) 522 53 33

E-mail (info@nipo.nl)
Internet www.nipo.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie