Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mitsubishi lanceert EVO VI Tommi Makinen Edition

Datum nieuwsfeit: 29-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Mitsubishi lanceert EVO VI Tommi Makinen Edition

(29 December 1999)

PERSBERICHT:

Mitsubishi brengt een speciale uitvoering van de Lancer Evolution. De Lancer Evolution VI Tommi Makinen Edition is een hommage aan de gelijknamige Finse rallyrijder, die dit jaar met zijn Mitsubishi voor de vierde achtereenvolgende keer de titel in het prestigieuze Wereld Rally Kampioenschap (WRC) pakte.

De Lancer Evolution VI Tommi Makinen Edition staat nog dichter bij de Groep A rallyauto dan de normale straatversie van de Evo VI. De technici hebben in het onderste en middelste toerenbereik trekkracht gewonnen, terwijl de vering die van het rallywapen nog meer benadert. Een nieuwe sportuitlaat verbetert eveneens de prestaties en verlaagt het uitlaatgeluid. Bestuurder en passagier zitten in Recaro kuipstoelen, voorzien van een speciaal Tommi Makinen logo. Een met leer bekleed Momo stuur en versnellingspookknop maken het sportinterieur af.

Gelimiteerde oplage
Uiterlijk valt de Tommi Makinen Edition van de Lancer Evo VI op door het nieuwe, krachtige design van de voorbumper. Deze is aërodynamischer en zorgt voor een lagere temperatuur van de inlaatlucht en zo voor betere prestaties. De 17 inch aluminium velgen kennen hetzelfde ontwerp als die van de Groep A Evo VI in asfalt uitvoering. Liefhebbers kunnen de auto met een set striping en stickers helemaal laten lijken op de WRC-winnaar. Deze decoratieset levert Mitsubishi alleen in combinatie met een speciale rode lakkleur. De gelimiteerde uitvoering (Mitsubishi bouwt slechts 2.500 stuks) kan daarnaast in het wit, blauw, zilver of zwart worden besteld. Het is nog niet zeker of deze bijzondere editie van Mitsubishi's rallykanon naar Nederland komt.

Betrouwbaarheid troef
De Finse rallyheld heeft alle vier de titels behaald met Mitsubishi's Lancer Evolution. Hij is enthousiast over de naar hem vernoemde uitvoering van de Lancer Evo VI. 'Ik voel me zeer vereerd. De afgelopen jaren heb ik zeer veel van de Lancer gevraagd. De auto zit wat betreft prestaties op een ongekend niveau en is uitermate betrouwbaar. Bovendien is hij goed te controleren en - niet onbelangrijk - ook nog eens comfortabel. Deze combinatie van eigenschappen heeft het nieuwe WRC-record mogelijk gemaakt', aldus Tommi Makinen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie