Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld voor Bob Brouwer van pianodriedaagse Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 30-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Bob brouwer

Bob Brouwer (65) heeft woensdag op de finaleavond van de pianodriedaagse in De Doelen de Erasmusspeld uitgereikt gekregen. Bob Brouwer is de initiator en organisator van de pianodriedaagse, die dit jaar voor de tiende maal heeft plaats gevonden.

In 1981 is de eerste pianodriedaagse tot stand gekomen op initiatief van Erasmusica, waar Brouwer als dirigent aan verbonden was. Sindsdien is de driedaagse iedere twee jaar georganiseerd en uitgegroeid tot een festival waar zo'n 300 amateur-pianisten, kinderen en volwassenen, vanuit het hele land aan meedoen.

Brouwer is al twintig jaar lang de drijvende kracht achter de pianodriedaagse. Hij houdt zich niet alleen bezig met de organisatie, maar ook met de muzikale invulling en de financiering van het geheel. Bob Brouwer heeft piano gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium en orkestdirectie aan het Brabants conservatorium. Naast zijn werk als pianopedagoog was hij dirigent van verschillende orkesten en koren. Van 1972 tot 1988 was hij dirigent van het muziekgezelschap Erasmusica. Thans is hij bestuurslid van de Maatschappij ter Bevordering van Toonkunst.

De heer Brouwer krijgt de Erasmusspeld omdat hij zich op cultureel gebied gedurende een lange periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie