Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oud & nieuw: Gratis openbaar vervoer in Parijs

Datum nieuwsfeit: 31-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 23 DECEMBER 1999

Parijs: gratis openbaar vervoer
in de nacht van oud op nieuw

In de nacht van 31 december 1999 op 1 januari 2000 is het openbaar vervoer in Parijs en de gehele regio Ile de France gratis. Hiertoe hebben de directies van de RATP en de SNCF gezamenlijk besloten. De directies hopen hiermee de enorme toestroom van millenniumbezoekers aan Parijs te reguleren door het openbaar vervoer voor iedereen gratis toegankelijk te maken.

De regeling gaat in op 31december om 17.00 uur `s middags en loopt door tot 1 januari 2000 om 12.00 uur `s middags en betreft zowel de metro, de treinen als de bussen in Parijs en Ile de France. Om het vervoeren van de reizigers vlot te laten verlopen worden de metro- en RER (trein) toegangspoortjes gedurende de hele nacht opengezet. Bovendien worden vele extra nachtelijke metro's en treinen ingezet op de belangrijkste noord-zuid en oost-west verbindingen in, van en naar de stad.

Vanwege de festiviteiten op de Champs-Elysées zal deze avenue vanaf 30 december 1999 tot 2 januari 2000 geheel afgesloten zijn voor alle verkeer.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maison de la France
Anne Tusveld
Attachée de Presse
Tel: 020 - 6202150

Website: www.fransverkeersbureau.nl
E-mail: (pers@fransverkeersbureau.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie