Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden richt meldposten in tijdens millenniumnacht

Datum nieuwsfeit: 31-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Gemeente richt meldposten in tijdens millenniumnacht

Huisartsen en hulpdiensten goed bereikbaar
Ondanks een grondige controle van alle faciliteiten in de stad, kunnen problemen tijdens de millenniumnacht op voorhand nooit helemaal uitgesloten worden. Om niettemin een goede dienstverlening op alle fronten te garanderen, worden er op 31 december zes meldposten in de stad ingericht. Deze worden ook wel 'zorgeilanden' genoemd; een naam die eigenlijk precies uitdrukt waarvoor de posten bedoeld zijn. Iedereen kan in de eigen buurt terecht bij een van de zorgeilanden. Brandweerlieden, politieagenten en artsen zijn ter plekke - of kunnen direct worden opgeroepen- om de eerste noodzakelijke voorzieningen te treffen. Zo is goede zorg, zelfs als de stroom of de telefoon uitvalt, toch verzekerd.

Alarmnummers
Als er zich geen problemen voordoen met het telefoonnet kan iedereen mogelijke problemen telefonisch melden. De beschikbare nummers zijn de bekende alarmnummers:

* 0900 - 8384 - Als het zonder zwaailicht kan.
* 112 - Als iedere seconde telt.

De zes zorgeilanden
Als de telefoon tijdelijk buiten gebruik is, kunnen bewoners met problemen rond de millenniumnacht terecht bij de verschillende zorgeilanden. Deze meldpunten kunnen ook bezocht worden voor vragen en informatie over brandweer, politie en artsen tijdens de oudejaarsnacht. In ieder stadsgedeelte is een zorgeiland. Omdat niet op ieder zorgeiland een huisarts aanwezig is, kunnen bewoners zelf kiezen naar welke zij naar toe gaan.

* Leiden Noord - Brandweerpost Noord, Gooimeerlaan 25 - met huisarts
* Leiden Oost - Milieu en Beheer, Admiraal Banckertweg 15
* Leiden Zuid - GGD, Roodenburgerstraat 1a; Brandweerpost Zuid, Rooseveltstraat 4a - met huisarts

* Leiden West - Politiebureau West, Top Naeffstraat 1 - met huisarts
* Leiden Centrum - Politiebureau Midden, Langegracht 11

Huisartsen
De huisartsen in Leiden hebben zich voorbereid op mogelijke stroomstoringen en telefonische onbereikbaarheid. Op de zorgeilanden Leiden Noord, Leiden Zuid en Leiden West is tussen 23.00 en 02.00 uur (of langer als dat nodig is) een huisarts aanwezig. Daarnaast rijden tussen 23.00 en 02.00 uur twee huisartsen visite. Zij zijn beschikbaar voor de zogenaamde 112-oproepen. Deze twee mobiele huisartsen zijn, als de telefoon niet werkt, altijd op te roepen via de politie, de brandweer en alle zorgeilanden. Het is dus niet noodzakelijk om in deze periode (bij calamiteiten) naar uw eigen huisarts op zoek te gaan. De bereikbaarheid van de huisartsen op een rijtje:

Vóór 23.00 uur
Zoals altijd: het avond- en nachtnummer van uw eigen huisarts bellen;

Tussen 23.00 uur en 02.00 uur, als de telefoon wel werkt Zoals altijd: het avond- en nachtnummer van uw huisarts bellen;

Tussen 23.00 uur en 02.00 uur, als de telefoon niet werkt en/of de stroom is uitgevallen

U kunt een huisarts vinden op de drie zorgeiland Leiden Noord, Leiden Zuid en Leiden West. Via alle zorgeilanden en politie en brandweer kunnen ook altijd de mobiele artsen opgeroepen worden via het noodnet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie