Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 31-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

 
  Postbus 4240  ·    Politie Hollands Midden 
  2350 CE LEIDERDORP ·  Bureau Communicatie 
  Telefoon 071 - 5459800 
  Fax 071-5414881 
  Afkomstig van:     Sandra Slaghekke 
  Datum:         31 december 1999 


Schoorsteenbrand
Noordwijk
Rond 20.00 uur kreeg de politie op 30 december een melding dat er een schoorsteenbrand gaande was aan het Strandplevier. Daar aangekomen was de brandweer al bezig de schoorsteen te ragen. Oorzaak van de brand was volgens de bewoner waarschijnlijk de kerstboom die hij aan het opruimen was, en die hij in stukjes in de openhaard had gegooid om hem te verbranden.

Vroegtijdig vuurwerk afsteken
Noordwijk
In Noordwijk zijn in op 30 december totaal 16 jongeren door de politie aangehouden en doorgestuurd naar Bureau Halt, vanwege het afsteken van vuurwerk buiten de daartoe toegestane tijden. Het vuurwerk werd onder andere afgestoken aan de Tolhoren, de Nieuwe Zeeweg en de Hoogtij. In Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout heeft de politie ook gecontroleerd, maar was het relatief rustig.

Rijden onder invloed
Warmond
Op 30 december, om 20.30 uur, is op de Herenweg in Warmond een 63-jarige man uit Warmond tegen een geparkeerde auto gereden en daarna doorgereden. De eigenaar van de geparkeerde auto, die het voorval zag, is achter de man aangereden en heeft hem ter hoogte van de verkeerslichten kunnen klemrijden. De 63-jarige man uit Warmond is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 745 ug/l (220 ug/l is de toegestane limiet), waarna zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal

Oegstgeest
Op 30 december rond 15.30 uur, is een 72-jarige vrouw uit Oegstgeest in haar woning bestolen. Twee jongens belden rond 15.30 uur aan bij de 72-jarige vrouw. Zij vroegen of de vrouw geld voor hen had. Toen de vrouw daar niet op in wilde gaan, zijn zij langs haar de woning ingelopen en hebben geld en vermoedelijk ook een giropas meegenomen. De vrouw kon de jongens niet tegenhouden, omdat zij kortgeleden haar been heeft gebroken en zich met twee wandelstokken slechts moeizaam kan voortbewegen. De politie heeft in de buurt navraag gedaan naar de twee jongens.

Vuurwerkbom

Katwijk
In het winkelcentrum aan de Taatedam in Katwijk is op 30 december rond 21.00 uur een vuurwerkbom ontploft. Door de kracht van de bom zijn bijna alle postbussen vernield en zijn er twee winkelruiten vernield.

Vroegtijdig vuurwerk afsteken
Katwijk
In Katwijk zijn op 30 december in totaal 16 jongeren staande gehouden wegens het afsteken van vuurwerk buiten de daartoe toegestane tijden. Ze hebben een procesverbaal gekregen of zijn overgedragen aan Bureau Halt.

Vroegtijdig afsteken vuurwerk
Benthuizen
In Benthuizen zijn op 30 december om 16.00 uur 's middags twee jongens van 14 jaar aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane periode. De jongens zijn aangemeld bij Halt.

Feest rond 'Big Brother Bart' rustig verlopen
Roelofarendsveen De politie heeft gisterenavond, 30 december, extra toezicht gehouden rond café de Saloon in Roelofarendsveen in verband met de televisieuitzending van het programma Big Brother. Het feest rond de overwinning in het Big Brother project van Bart, een inwoner uit Roelofarendsveen, is ordentelijk verlopen.

Verkeersongeval
Leiden
Donderdagavond 30 december is een 19-jarige fietsster uit Leiden gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Bilitonstraat/Atjehstraat. De vrouw reed op een fiets zonder verlichting vanuit de Bilitonstraat de Atjehstraat in. Ze botste daarbij op een bestelauto die de Atjehstraat insloeg. De vrouw kwam ten val. Haar fiets kwam terecht onder een achterwiel van de bus. De vrouw was niet aanspreekbaar en is daarom overgebracht naar het LUMC.

Verdachte diefstal autobanden aangehouden
Leiden
De politie heeft in de nacht van 30 op 31 december een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van autobanden uit een bedrijf aan de Amphoraweg. Een getuige waarschuwde de politie. Ter plaatse zagen de agenten een busje wegrijden dat op de Dr. Lelylaan is staande gehouden. In het busje lagen zes autobanden. De 21-jarige Rotterdammer, die het busje bestuurde, is aangehouden en ingesloten op het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Geslagen en brommer gestolen
Leiden
Een 21-jarige inwoner van Leiden heeft donderdagavond aangifte gedaan van mishandeling. De man had gesleuteld aan de bromfiets van een vriend en maakte omstreeks 20.30 uur een proefrondje. Op de Oranjegracht kwam hij een groep jongeren van ongeveer twintig personen tegen. Na enkele opmerkingen over en weer werd de Leidenaar door de hele groep geslagen en geschopt. Met de brommer verdween de groep in de richting van de Uiterstegracht. De man hield aan het voorval een pijnlijke kaak en ribben, en blauwe plekken over zijn gehele lichaam over. De eigenaar van de brommer heeft aangifte van de diefstal gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in fietsenkelder
Leiden
In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 december omstreeks 2.30 uur is er brand geweest in een fietsenkelder een studentenflat aan de Klikspaanweg. De brandweer had het vuur snel onder controle. Vanwege de stevige rookontwikkeling zijn de etages boven de kelder wel ontruimd. De bewoners konden omstreeks 4.00 uur weer terug naar hun woning. Door de brand zijn enkele motoren en fietsen vernield. De technische recherche doet vandaag een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Controle vuurwerk
Voorschoten
De politie heeft donderdagmiddag 30 december een 14-jarige jongen betrapt op het voortijdig afsteken van vuurwerk op de Zwaluwweg. Hij krijgt een alternatieve straf via Bureau Halt.

Controle vuurwerk
Alphen aan den Rijn
De politie heeft donderdag 30 december tijdens een controle op het voortijdig afsteken van vuurwerk 10 jongeren doorgestuurd naar Bureau Halt voor een alternatieve straf. De jongens, in de leeftijd van 11 tot 17 jaar, staken het vuurwerk af op de Klepperman, Herenhof, Serenadestraat en De Ruyterstraat. Het vuurwerk dat ze nog bij zich hadden is in beslaggenomen.

Controle vuurwerk
Waddinxveen
De politie heeft donderdag 30 december tussen 11.30 en 18.00 uur een vuurwerkcontrole gehouden in Waddinxveen en Boskoop. Negen jongens, tussen de 12 en 16 jaar, zijn doorgestuurd naar Halt vanwege voortijdig afsteken van vuurwerk. Drie personen kregen een bekeuring van 110 gulden.

Controle vuurwerk
Gouda
De politie heeft donderdag 30 december 's middags en 's avonds een vuurwerkcontrole gehouden. Vier jongens werden betrapt op het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden op de Nieuwehaven en het Elzepad. Drie van hen werden doorgestuurd naar Bureau Halt. De ouders van een 14-jarige jongen gingen niet akkoord met een straf via Halt. Deze jongen kreeg een bekeuring.

Noot aan de redactie: namens alle collega's van het bureau communicatie een gezellige millenniumwisseling toegewenst!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie