Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 31-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

 
  Postbus 4240  ·    Politie Hollands Midden 
  2350 CE LEIDERDORP ·  Bureau Communicatie 
  Telefoon 071 - 5459800 
  Fax 071-5414881 
  Afkomstig van:     Sandra Slaghekke 
  Datum:         31 december 1999 


Schoorsteenbrand
Noordwijk
Rond 20.00 uur kreeg de politie op 30 december een melding dat er een schoorsteenbrand gaande was aan het Strandplevier. Daar aangekomen was de brandweer al bezig de schoorsteen te ragen. Oorzaak van de brand was volgens de bewoner waarschijnlijk de kerstboom die hij aan het opruimen was, en die hij in stukjes in de openhaard had gegooid om hem te verbranden.

Vroegtijdig vuurwerk afsteken
Noordwijk
In Noordwijk zijn in op 30 december totaal 16 jongeren door de politie aangehouden en doorgestuurd naar Bureau Halt, vanwege het afsteken van vuurwerk buiten de daartoe toegestane tijden. Het vuurwerk werd onder andere afgestoken aan de Tolhoren, de Nieuwe Zeeweg en de Hoogtij. In Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout heeft de politie ook gecontroleerd, maar was het relatief rustig.

Rijden onder invloed
Warmond
Op 30 december, om 20.30 uur, is op de Herenweg in Warmond een 63-jarige man uit Warmond tegen een geparkeerde auto gereden en daarna doorgereden. De eigenaar van de geparkeerde auto, die het voorval zag, is achter de man aangereden en heeft hem ter hoogte van de verkeerslichten kunnen klemrijden. De 63-jarige man uit Warmond is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 745 ug/l (220 ug/l is de toegestane limiet), waarna zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal

Oegstgeest
Op 30 december rond 15.30 uur, is een 72-jarige vrouw uit Oegstgeest in haar woning bestolen. Twee jongens belden rond 15.30 uur aan bij de 72-jarige vrouw. Zij vroegen of de vrouw geld voor hen had. Toen de vrouw daar niet op in wilde gaan, zijn zij langs haar de woning ingelopen en hebben geld en vermoedelijk ook een giropas meegenomen. De vrouw kon de jongens niet tegenhouden, omdat zij kortgeleden haar been heeft gebroken en zich met twee wandelstokken slechts moeizaam kan voortbewegen. De politie heeft in de buurt navraag gedaan naar de twee jongens.

Vuurwerkbom

Katwijk
In het winkelcentrum aan de Taatedam in Katwijk is op 30 december rond 21.00 uur een vuurwerkbom ontploft. Door de kracht van de bom zijn bijna alle postbussen vernield en zijn er twee winkelruiten vernield.

Vroegtijdig vuurwerk afsteken
Katwijk
In Katwijk zijn op 30 december in totaal 16 jongeren staande gehouden wegens het afsteken van vuurwerk buiten de daartoe toegestane tijden. Ze hebben een procesverbaal gekregen of zijn overgedragen aan Bureau Halt.

Vroegtijdig afsteken vuurwerk
Benthuizen
In Benthuizen zijn op 30 december om 16.00 uur 's middags twee jongens van 14 jaar aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane periode. De jongens zijn aangemeld bij Halt.

Feest rond 'Big Brother Bart' rustig verlopen
Roelofarendsveen De politie heeft gisterenavond, 30 december, extra toezicht gehouden rond café de Saloon in Roelofarendsveen in verband met de televisieuitzending van het programma Big Brother. Het feest rond de overwinning in het Big Brother project van Bart, een inwoner uit Roelofarendsveen, is ordentelijk verlopen.

Verkeersongeval
Leiden
Donderdagavond 30 december is een 19-jarige fietsster uit Leiden gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Bilitonstraat/Atjehstraat. De vrouw reed op een fiets zonder verlichting vanuit de Bilitonstraat de Atjehstraat in. Ze botste daarbij op een bestelauto die de Atjehstraat insloeg. De vrouw kwam ten val. Haar fiets kwam terecht onder een achterwiel van de bus. De vrouw was niet aanspreekbaar en is daarom overgebracht naar het LUMC.

Verdachte diefstal autobanden aangehouden
Leiden
De politie heeft in de nacht van 30 op 31 december een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van autobanden uit een bedrijf aan de Amphoraweg. Een getuige waarschuwde de politie. Ter plaatse zagen de agenten een busje wegrijden dat op de Dr. Lelylaan is staande gehouden. In het busje lagen zes autobanden. De 21-jarige Rotterdammer, die het busje bestuurde, is aangehouden en ingesloten op het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Geslagen en brommer gestolen
Leiden
Een 21-jarige inwoner van Leiden heeft donderdagavond aangifte gedaan van mishandeling. De man had gesleuteld aan de bromfiets van een vriend en maakte omstreeks 20.30 uur een proefrondje. Op de Oranjegracht kwam hij een groep jongeren van ongeveer twintig personen tegen. Na enkele opmerkingen over en weer werd de Leidenaar door de hele groep geslagen en geschopt. Met de brommer verdween de groep in de richting van de Uiterstegracht. De man hield aan het voorval een pijnlijke kaak en ribben, en blauwe plekken over zijn gehele lichaam over. De eigenaar van de brommer heeft aangifte van de diefstal gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in fietsenkelder
Leiden
In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 december omstreeks 2.30 uur is er brand geweest in een fietsenkelder een studentenflat aan de Klikspaanweg. De brandweer had het vuur snel onder controle. Vanwege de stevige rookontwikkeling zijn de etages boven de kelder wel ontruimd. De bewoners konden omstreeks 4.00 uur weer terug naar hun woning. Door de brand zijn enkele motoren en fietsen vernield. De technische recherche doet vandaag een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Controle vuurwerk
Voorschoten
De politie heeft donderdagmiddag 30 december een 14-jarige jongen betrapt op het voortijdig afsteken van vuurwerk op de Zwaluwweg. Hij krijgt een alternatieve straf via Bureau Halt.

Controle vuurwerk
Alphen aan den Rijn
De politie heeft donderdag 30 december tijdens een controle op het voortijdig afsteken van vuurwerk 10 jongeren doorgestuurd naar Bureau Halt voor een alternatieve straf. De jongens, in de leeftijd van 11 tot 17 jaar, staken het vuurwerk af op de Klepperman, Herenhof, Serenadestraat en De Ruyterstraat. Het vuurwerk dat ze nog bij zich hadden is in beslaggenomen.

Controle vuurwerk
Waddinxveen
De politie heeft donderdag 30 december tussen 11.30 en 18.00 uur een vuurwerkcontrole gehouden in Waddinxveen en Boskoop. Negen jongens, tussen de 12 en 16 jaar, zijn doorgestuurd naar Halt vanwege voortijdig afsteken van vuurwerk. Drie personen kregen een bekeuring van 110 gulden.

Controle vuurwerk
Gouda
De politie heeft donderdag 30 december 's middags en 's avonds een vuurwerkcontrole gehouden. Vier jongens werden betrapt op het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden op de Nieuwehaven en het Elzepad. Drie van hen werden doorgestuurd naar Bureau Halt. De ouders van een 14-jarige jongen gingen niet akkoord met een straf via Halt. Deze jongen kreeg een bekeuring.

Noot aan de redactie: namens alle collega's van het bureau communicatie een gezellige millenniumwisseling toegewenst!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...