Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 31-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 31-12-99

Persbericht stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Vrijdag, 31 december 1999

Vuurwerkhandelaar bekeurd
De politie heeft woensdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 39-jarige vuurwerkhandelaar uit Groningen. De man bleek vuurwerk te hebben opgeslagen in een leegstaand winkelpand aan de Platinalaan in Groningen. Surveillerende stadswachten zagen dat personeel van de handelaar de verkoopvoorraad vuurwerk in zijn winkel, eveneens aan de Platinalaan, aanvulde vanuit het leegstaande winkelpand. Zij waarschuwden de politie. In het winkelpand bleek nog ruim 300 kg vuurwerk te zijn opgeslagen, zonder dat die plaats voldeed aan de voorwaarden voor het opslaan van vuurwerk en zonder dat de leegstaande winkel als bewaarplaats voor vuurwerk was aangemeld. De partij vuurwerk is teruggebracht naar de leverancier.

Posterplakker bekeurd
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie gistermorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 28-jarige man uit Groningen. De man plakte posters voor een Groningse discotheek op de achterkant van een winkelpand in de Pelsterstraat zonder dat hij daarvoor toestemming had van de eigenaar. De overgebleven posters, in totaal 458, zijn in beslag genomen.

Beschonken automobilist gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op het Hoendiep in Groningen, tussen de Kinderverlatenbrug en de Roderwolderdijk, is gistermorgen een 31-jarige automobilist uit Grootegast gewond geraakt. De man reed met zijn auto in de richting van Enumatil en verloor in een bocht, vermoedelijk door de gladheid, de macht over het stuur. Daardoor botste hij tegen een geparkeerde auto. De man raakte bij het ongeval gewond en moest met nekletsel worden overgebracht naar een ziekenhuis. Bij onderzoek door de politie bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. In het ziekenhuis is van de man een bloedproef genomen om het alcoholpromillage vast te stellen. De auto van de man is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Haren: Inbraak in woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Westerse Drift in Haren. De daders konden de woning binnen komen doordat de bewoner een steekraampje had laten open staan. Uit de woning werd een videorecorder gestolen. Uit de koelkast in de keuken werden kaas, leverpaté en rookspek gestolen. Ook aten de inbrekers een hoeveelheid koekjes op. De inbrekers richtten in de woning een grote ravage aan. De politie stelt een onderzoek in.

Voetganger mishandeld
Een 29-jarige voetganger uit Groningen is gistermiddag mishandeld op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man stak ter hoogte van de Herestraat de rijbaan over via de voetgangersoversteekplaats. Daarbij werd hij bijna omver gereden door een automobilist. De voetganger tikte met zijn hand tegen de auto aan. De auto stopte vervolgens en de inzittenden, drie mannen, stapten uit. Een van de mannen gaf de voetganger een klap in het gelaat waardoor hij letsel aan zijn mond opliep. De auto reed vervolgens weg, met daarin alleen de bestuurder. Zowel de auto met bestuurder als de beide passagiers konden korte tijd later worden aangehouden op de Stationsstraat en het Zuiderdiep. Uit onderzoek door de politie is gebleken dat een 23-jarige inzittende van de auto de voetganger heeft mishandeld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling. De man bleek tevens in het bezit te zijn van een spuitbusje met traangas. Ook daarvoor krijgt hij proces-verbaal. Alle drie de mannen zijn na het afleggen van een ve

rklaring heengezonden.

Vandalen aangehouden
De politie heeft op de Stadsweg in Groningen vannacht drie mannen van 17, 18 en 20 jaar uit Groningen aangehouden wegens vernieling en openlijke geweldpleging. Ongeveer een uur voor de aanhouding had de politie proces-verbaal op gemaakt tegen de 20-jarige man wegens het rijden in een auto zonder rijbewijs. De beide andere mannen reden op dat moment als passagier in de auto mee. De auto is door de politie in beslag genomen. Kort na het heenzenden van de mannen kwam bij de politie een melding binnen over vernielingen aan een abri en een woning aan de Rijksweg. Tweer ruiten van de bushalte bleken te zijn ingegooid. Zo ook een ruit van de woning. Het door een getuige opgegeven signalement kwam overeen met dat van de inzittenden van de auto. Zij werden op de Stadsweg aangetroffen en overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Ze hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Ontsnapping uit jeugdgevangenis
Uit de jeugdgevangenis Het Poortje aan de Hogeweg in Groningen zijn gisteravond drie jongens in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar ontsnapt. De drie hadden kans gezien samen met nog drie andere gedetineerde knapen via aan in aanbouw zijnde luchtplaats buiten het gebouw te komen. Personeel van Het Poortje wist drie jongens te pakken voordat zij kans zagen het terrein te verlaten. Twee van de drie ontsnapten (18 en 19) konden kort na de ontvluchting tijdens een zoekactie van de politie nabij het Van Starkenborghkanaal worden aangehouden en terug gebracht naar Het Poortje. De derde ontsnapte, een 17-jarige jongen uit Arnhem, is nog niet aangehouden. Naar hem wordt nog gezocht.

Overvaller methadonpost aangehouden
Aan de Rademarkt in Groningen heeft de politie gistermiddag een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht woensdag een medewerker van de methadonpost aan de Bloemstraat in Groningen te hebben bedreigd en daarbij een groot aantal ampullen methadon te hebben weggenomen. De man, waarvan de identiteit bekend was, fietste voor het politiebureau langs en werd herkend door dienstdoende politiemensen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Van de weggenomen methadon had hij niets meer bij zich.

Beschonken automobilist twee keer aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 46-jarige man uit Marum aangehouden op het Hoge der A in Groningen. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en zocht naar zijn auto. De man viel tot twee keer toe bij in het water en kon zijn wagen niet vinden. Hij probeerde diverse auto?s open te maken. De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij, na de ademanalyse (2.2 promille) ter ontnuchtering ingesloten en er werd hem een rijverbod van 11 opgelegd. Nadat de man gisteravond na weer wat nuchter te zijn geworden werd heengezonden, werd hij kort daarna rijdend in zijn auto aangetroffen op het Hoge der A aangetroffen, terwijl het rijverbod nog niet was verstreken. Hij is vervolgens opnieuw aangehouden wegens het rijden terwijl hem een rijverbod was opgelegd. Ook bleek de man nog steeds onder invloed te zijn. Na verhoor is de man heengezonden. Er werd hem opnieuw een rijverbod, nu voor 9 uur, opgelegd.

Auto tegen boom
Op de Bakboordswal botste donderdagavond een 19-jarige Groninger met zijn auto tegen een boom. De man reed ter hoogte van de manege in een bocht rechtdoor en botste tegen de boom. De man raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Ook zijn 19-jarige passagier uit de stad liep letsel op. Beiden moesten naar een ziekenhuis. De auto moest zwaar beschadigd worden afgevoerd.

Winkeldiefstal
Twee mannen uit Groningen en Borger, (37 en 31 jaar) werden donderdagavond op heterdaad betrapt bij de diefstal van een Nintendo spelletje in een speelgoed winkel aan de Vismarkt. Na een korte achtervolging door beveiligingsmedewerkers konden ze op de Pelsterstraat worden aangehouden. Beide mannen hadden een tas bij zich waar ook nog een paar gestolen schoenen in zaten. De verdachten werden aan het bureau gehoord en in de loop van de avond heengezonden.

Diefstal bier en kleding
Een 34-jarige man uit Kollum werd donderdagavond bij een supermarkt aan het Zuiderdiep betrapt. De man had tien blikken bier weggenomen en onder zijn trui verstopt. Bovendien bleek de man een tas met diverse kledingstukken bij zich te hebben, die hij in winkels in Veendam en Winschoten had weggenomen. De man is voor een nader onderzoek ingesloten.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...