Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Millenniuminformatie op internet en televisie

Datum nieuwsfeit: 31-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Millennium Platform Zorg

MPZ Nieuws

29-12-2000 Millenniuminformatie op internet en televisie

Als laatste voorbereiding op de millennium roll-over is het interessant om te zien hoe de situatie zich ontwikkelt in tijdzones waar de millenniumovergang een aantal uren eerder plaatsvindt. Gezien de snelheid waarmee deze ontwikkelingen zich zullen voordoen lijken twee media met name geschikt om de situatie in andere tijdzones te volgen; internet en de televisie. Vanuit Nederland zal het Millennium Platform het door de Verenigde Naties ondersteunde IYCC (www.iy2kcc.org) van informatie voorzien. Op deze site kunt u vanaf 31 december om 12 uur Nederlandse tijd volgen hoe de millenniumovergang zich in andere tijdzones voltrekt. De status per sector wordt op deze site aangegeven met verkeerslichtkleuren: groen als de normale continuïteit gewaarborgd is ('business as usual'), geel wanneer de normale continuïteit gereduceerd is ('reduced capacity, capability or service') en rood bij een significante stagnatie ('significantly reduced capacity'). Tevens is er ruimte voor nadere informatie over de aard van het probleem, de omvang ervan en wanneer wordt verwacht dat één en ander weer zal zijn opgelost. Een aantal organisaties verzorgt via internet een nieuwsoverzicht. U kunt deze bronnen ook gebruiken om informatie rond de millenniumovergang te verzamelen.

Engelstalige nieuwssites:
headlines.yahoo.com/
gonews.abcnews.go.com/
www.lycos.com/news/
live.av.com/

Nederlandstalige nieuwssites:
news.lycos.de/News/nl/
nu.nl/

Ook door de televisie wordt de millenniumovergang nauwlettend gevolgd. De BBC stelt een wereldwijd programma samen in samenwerking met andere omroepen. De NOS zendt dit programma uit op Nederland 2 onder de naam "Hallo 2000". Mocht het computersysteem van de BBC uitvallen, dan zal de NOS zelf een programma samenstellen. De Nederlandse omroep heeft vijftien eigen teams die vanaf verschillende locaties op de wereld verslag zullen doen van de nieuwjaarsviering. De uitzending duurt 24 uur en start op 31 december om 11.15 uur. De eerste beelden worden rond 11.50 uur verwacht als op de Fiji-eilanden en in Nieuw Zeeland de eerste seconden van de 21-ste eeuw beginnen te tikken.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie