Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recordpoging stoppen met roken

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STIVORO PERSBERICHT

Verschenen 12 oktober 1999

'Dat Kan Ik Ook'

Recordpoging stoppen met roken op 1 januari 2000

Jaarwisselingen zijn voor veel rokers vaak aanleiding met roken te stoppen. De aankomende eeuw- en millenniumwisseling zal dat nog eens extra het geval zijn. Een speciale stoppen-met-roken-actie op de rand van een nieuw millennium, ondersteunt rokers bij hun stoppoging. De actie genaamd 'Dat Kan Ik Ook' wordt gevoerd in de vorm van een recordpoging; een record aantal rokers stopt op 1 januari 2000 met roken. Rokers die bij het ingaan van het nieuwe millennium stoppen met roken, weten zich extra gesterkt door hun deelname aan een recordpoging, speciale Tv-programma's en professionele ondersteuning. Deze millenniumactie stoppen met roken is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) die dit jaar 50 jaar bestaat en de Stichting Volksgezondheid en Roken die dit jaar 25 jaar bestaat.

Tv-show 'Dat Kan Ik Ook!'
Belangrijk onderdeel van de actie is het nieuwe amusementsprogramma 'Dat Kan Ik Ook!' dat vanaf 7 november acht keer te zien zal zijn op RTL 4 op zondagavond van 20.00 tot 20.30 uur. Op zondag 26 december wordt de actie afgesloten met een feestelijke slotshow. Dan wordt ook het aantal rokers bekendgemaakt dat van plan is op 1 januari 2000 te stoppen. Tijdens de uitzendingen is te zien hoe bekende professionals worden uitgedaagd zich te meten met gewone mensen. De grootste uitdaging is stoppen met roken. 'Dat Kan Ik Ook!' wordt gepresenteerd door Anniko van Santen. Over de stand van zaken rondom het record wordt via Koffietijd! en RTL Live regelmatig informatie verschaft.

Advies op Maat en Tv-cursus
Rokers die willen stoppen kunnen rekenen op professionele ondersteuning. Op RTL 5 wordt een cursus 'Stoppen met roken 2000' uitgezonden in zes delen. De eerste uitzending is te zien op 23 december rond 22.30 uur. GGD'en en Thuiszorg verzorgen regionaal stoppen-met roken-cursussen.

Deelnemers kunnen op 0900-9390 (20 cpm) een ondersteuningspakket aanvragen. Hierin zit onder andere een persoonlijk stoppen-met-roken-advies en informatie over alle gangbare vormen van ondersteuning bij stoppen met roken die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Scholen, sportverenigingen, bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg worden schriftelijk geïnformeerd over de actie en opgeroepen mee te doen. Op abri's roept Anniko van Santen op mee te doen aan de recordpoging.

www.dat-kan-ik-ook.nl
Op de website www.dat-kan-ik-ook.nl wordt de actie ook ondersteund. Zo is het onder andere mogelijk on-line brochures te bestellen, je als deelnemer op te geven voor de recordpoging, een vragenlijst in te vullen voor een advies op maat of te bekijken waar in de buurt een stoppen-met roken-cursus wordt gegeven door de Thuiszorg en/of GGD.

Recordpoging
Nederland telt momenteel nog ruim 4 miljoen rokers. Jaarlijks ondernemen ongeveer 150.000 mensen een stoppoging rondom de jaarwisseling. Met de actie 'Dat Kan Ik Ook' moet dit aantal op 1 januari 2000 hoger komen te liggen. Bekend is namelijk dat heel veel rokers graag willen stoppen maar een stoppoging steeds weer uitstellen. De combinatie van een grootschalige actie met een recordpoging rond een eeuwwisseling moet zoveel mogelijk rokers motiveren om op 1 januari 2000 te stoppen met roken. Via NIPO-onderzoek wordt wetenschappelijk gemeten hoeveel rokers van plan zijn een stoppoging te ondernemen en hoeveel dat ook werkelijk hebben gedaan op 1 januari.

In het laatste bulletin van StivoroVisie Jaargang 4 / nummer 3 - september 1999 vindt u meer informatie over 'Dat Kan Ik Ook!'

Dit is een Acrobat Reader® bestand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie