Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICTJobShop.com officieel van start

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT VOOR DIRECTE PUBLICATIE

ICTJOBSHOP.COM 1 januari 2000 officieel van start
Vacaturebank voor ICT-sector introduceert pay-per-use systeem

17 december 1999


· Complete CV's door uniek beloningssysteem

· Nauwkeurige gratis attenderingsservice

· Gegarandeerd aanbod werkzoekende ICT-ers

ICTJobShop.com (www.ictjobshop.com) is de naam van de nieuwe vacaturebank voor de gehele ICT-sector die op 1 januari 2000 officieel in gebruik wordt genomen. De nieuwe bemiddelingsservice rekent definitief af met het systeem van vaste prijzen en introduceert een uniek pay-per-use systeem, waarbij alleen voor views en reacties betaald wordt. Werkgevers kunnen voortaan geheel gratis vacatures plaatsen en betalen alleen als geïnteresseerden het uitgebreide vacatureprofiel raadplegen (pay-per-view), of indien een kandidaat in contact treedt met de organisatie (pay-per-response). Om de kosten voor werkgevers te beperken is per maand een maximumtarief per vacature vastgesteld. Daarnaast is het raadplegen van CV's gratis. Alleen voor een contactpoging wordt een vergoeding in rekening gebracht. Werkgevers krijgen toegang tot de actuele gebruiksstatistieken en daarmee inzicht in de gemaakte kosten. Er kan een onbeperkt aantal vacatures geplaatst worden. Ook is er geen limiet gesteld aan de periode waarin de vacatures getoond worden.

Complete CV's door uniek beloningssysteem

Voor werkzoekenden is het gebruik van de nieuwe vacaturebank geheel gratis. Zij krijgen de mogelijkheid om hun uitgebreide CV te presenteren aan potentiële werkgevers. Om de kwaliteit van de CV's te stimuleren, worden volledig ingevulde profielen beloond met een hogere score bij de zoekresultaten. Alle CV's zijn ontdaan van naam-en adresgegevens zodat anonimiteit voor de werkzoekende gewaarborgd is. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om hun CV te voorzien van een ICQ-alert. Is de bij het CV getoonde button groen, dan is de werkzoekende on line en kan de werkgever direct in contact treden met de kandidaat. Is de button rood, dan kan per e-mail een bericht worden achtergelaten. Profielen van werkzoekenden worden elke maand automatisch op actualiteit gecontroleerd, waardoor het aanbod altijd actueel is. Daarnaast kunnen werkzoekenden zich gratis abonneren op de attenderingsservice. Zij ontvangen direct een e-mail op het moment dat er een vacature - die voldoet aan het door hen opgegeven profiel - aan ICTJobShop.com wordt toegevoegd.

Nauwkeurige gratis attenderingsservice

ICTJobShop.com is een nicheconcept speciaal voor de ICT-sector. Daarbij gaat het dus niet alleen om programmeurs, grafisch vormgevers en helpdeskmedewerkers maar bijvoorbeeld ook om callcenter medewerkers, ICT-managers en telecommunicatiespecialisten. Waar andere vacaturebanken ICT als één van de vele categorieën presenteren, kent ICTJobShop.com een onderverdeling in kernwoorden binnen de ICT-branche, zodat een nauwkeuriger profiel kan worden samengesteld. De opzet is dusdanig dat zowel werkgevers als werkzoekenden zich niet in een bepaalde categorie hoeven in te delen. Het is namelijk gebleken dat gebruikers veelal grote moeite hebben zich in één bepaalde categorie te plaatsen. Door deze procedure is ICTJobShop.com in staat om vraag en aanbod beter aan elkaar te koppelen. Er kan gezocht worden op soort werk (parttime, fulltime, freelance of stage), op een vrije zoeksleutel, op kernwoord, op opleidingsniveau en op land. Op dit verfijnde zoeksysteem is de attenderingsservice gebaseerd. Door zich op deze gratis dienst te abonneren blijven werkgevers op de hoogte van nieuw toegevoegde profielen die voldoen aan de door hen gestelde selectiecriteria. Elke veertien dagen krijgen abonnees een handig overzicht per e-mail toegezonden. Daarnaast is er voor werkgevers een betaalde directe attenderingsservice. Deze garandeert dat de abonnee, meteen na inschrijving van een nieuw CV van een potentiële kandidaat, een e-mailbericht met een korte profielomschrijving ontvangt. Bij elk profiel staat een directe link naar de uitgebreide beschrijving op de website van ICTJobShop.com.

Gegarandeerd aanbod werkzoekende ICT-ers

Werkgevers ondervinden in deze krappe arbeidsmarkt veel problemen bij het vinden van nieuw personeel. ICTJobShop.com biedt hen een oplossing. Door een samenwerking met Computerij Onderwijs is er een gegarandeerd aanbod van werkzoekende ICT-ers. ICTJobShop.com is de opvolger van de Online Vacaturebank voor InternetJobs. Gedurende meer dan twee jaar werd deze dienst maandelijks door vele duizenden werkzoekenden en werkgevers gebruikt. Door de vele verwijzingen vanaf andere websites naar de OVB voor InternetJobs, weten werkzoekenden ook gemakkelijk de weg naar de nieuwe website te vinden. Daarnaast worden met internationale bemiddelingsorganisaties besprekingen gevoerd om buitenlandse ICT-ers te bemiddelen op de overspannen Nederlandse arbeidsmarkt. Binnen enkele maanden zal tevens een internationale versie van ICTJobShop.com geopend worden.

Testperiode en officiële introductie

Eind december wordt de testperiode, waarin het gebruik van ICTJobShop.com geheel gratis was, afgesloten. Door deze testperiode omvat de database reeds enkele honderden profielen. Gebruikers hebben gedurende deze periode kennisgemaakt met de nieuwe vacaturebank en het systeem uitvoerig getest. Op basis van hun bevindingen zijn enkele verbeteringen aangebracht, om het systeem optimaal aan te passen aan de wensen van de gebruikers. Op 1 januari gaat ICTJobShop.com officieel van start met het bemiddelen van vraag en aanbod van arbeid in de ICT-sector. Spoedig daarna zullen nieuwe diensten, in samenwerking met partners, op de website gepresenteerd worden.

Meer informatie

ICTJobShop.com is een dienst van Notenbomer Internet Consultancy b.v. (www.notenbomer.nl) en maakt deel uit van de Notenbomer Connect Group.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
ICTJobShop.com
René Notenbomer
Zernikepark 2
9747 AN GRONINGEN

(W) www.ictjobshop.com
(E) (info@ictjobshop.com)
(T) 050 - 5745763
(F) 050 - 5735017

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie