Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarnemer voor gemeente Heerjansdam

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

21-12-1999

Waarnemer voor gemeente Heerjansdam


De Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland benoemt per 1 januari 2000 de heer drs. J. de Prieële tot waarnemend burgemeester van de gemeente Heerjansdam. Met ingang van die datum maakt de huidige burgemeester H.J. Trap gebruik van de mogelijkheid om vervroegd uit te treden. De heer De Prieële is burgemeester van Pijnacker en vervult de functie van waarnemer naast zijn huidige betrekking. De beëdiging door waarnemend Commissaris van de Koningin D. Luteijn vindt plaats op 30 december 1999.

De waarneming vindt in eerste instantie plaats voor de periode van één jaar. Gedurende die periode moet duidelijk worden of de gemeente Heerjansdam zelfstandig kan voortbestaan. In samenhang met een begin deze maand door de provincie Zuid-Holland gepubliceerd onderzoek en de Wet Algemene Regels Herindeling (ARHI) wordt een herindelingsplan opgesteld. In dit plan geeft de provincie zijn visie op de toekomst van de gemeente Heerjansdam. Mocht het onderzoek meer tijd in beslag nemen dan wordt de periode van waarneming verlengd.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie