Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische Genietroepen naar Frankrijk

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 001 van 01 januari 2000

Belgische Genietroepen naar Frankrijk

Zoals aangekondigd op 31 december heeft de Belgische regering beslist een detachement in te zetten voor een hulpzending aan Frankrijk tengevolge van de schade veroorzaakt door de zware onweders.

De opdracht zal erin bestaan volgwegen vrij te maken in de beboste zones in de omgeving van LA ROCHELLE. Het detachement ter sterkte van één compagnie, zowat 150 manschappen, zal samengesteld worden uit 3 pelotons gevechtsgenie (uit de 67 Compagnie Genie uit AMAY, de 68 Compagnie Genie uit HELCHTEREN en de 1 Compagnie Genie uit BURCHT) en een peloton zware tuigen (uit het 4 Bataljon Genie uit AMAY)

Zij zullen onder het bevel staan van Luitenant-Kolonel VAN DAELEM, commandant van het 4 Bataljon Genie uit AMAY, tevens pilooteenheid .

In een eerste tijd zal een verkenningsgroep België verlaten, morgen omstreeks 09u00, vanaf de Militaire Basis te BIERSET teneinde de werkelijke behoeften te ramen.

Het gros van het detachement zou moeten vertrekken voor LA ROCHELLE vanuit AMAY op 3 januari in de late namiddag. Onze militairen zouden aan de slag moeten zijn in de voormiddag van 5 januari.

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie