Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Oosterhout ruimt zwerfvuurwerk op

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Gemeente ruimt zwerfvuurwerk op

Op Nieuwjaarsdag

Medewerkers van de gemeente Oosterhout zullen op 1 januari 2000 in delen van Oosterhout op pad gaan om zwerfvuurwerk op te ruimen.

Met dit besluit trekt het college de lijn door die vorig jaar al is ingezet. Ook toen besloten b. en w gehoor te geven aan de oproep van de Stichting Ideële Reclame (SIRE) om zwerfvuurwerk zo snel mogelijk in te zamelen. De ervaring leert namelijk dat veel ongelukken met vuurwerk juist de dagen na de jaarwisseling gebeuren, wanneer mensen proberen half afgestoken vuurwerk opnieuw af te vuren.

Het college hoopt dat van het gemeentelijk initiatief voorbeeldwerking uitgaat. Het is namelijk de bedoeling dat allereerst de feestvierders zelf hun eigen vuurwerkafval opruimen.

Het zal overigens niet mogelijk zijn in heel Oosterhout alle zwerfvuurwerk op te ruimen. De medewerkers van de gemeente zullen vooral bezig gaan op die plaatsen waar rond de jaarwisseling traditioneel veel vuurwerk wordt afgestoken. De overige plaatsen in Oosterhout zullen, vanaf maandag 3 januari, worden meegenomen in de normale schoonmaakrondes.

Oosterhout, 23 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie