Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenFront! bezet NS verkeersleiding Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

_________
| De Duurzaamsite / Nieuws 1999 |

Laatste actie van het millennium:

GroenFront! bezet NS verkeersleiding Utrecht

Vanochtend heeft een tiental activisten van GroenFront! het dak van het NS verkeersleidingsgebouw naast Utrecht CS bezet. Zij hebben een spandoek opgehangen met de tekst: "GroenFront! wenst de NS een Betuwelijn-loos 2000." Het treinverkeer wordt niet gehinderd. De actiegroep kondigt een 'slag om de Betuwe' aan.

De activisten blijven op hun oudejaarsdag nog een aantal uurtjes zitten op het dak van het NS-gebouw. "Het jaar 2000 wordt voor ons een jaar vol actie. Binnenkort zullen de acht panden die wij gekraakt hebben op het Betuwetracé ontruimd worden, maar wij zijn allerminst van plan dit zonder slag of stoot te laten gebeuren," aldus een van de GroenFront!'ers. "We blijven geweldloos, maar zullen harde actiemiddellen niet schuwen om ons te verzetten tegen dit milieuverpestende project."
De actie van vandaag is slechts een voorschot vergeleken bij wat er gaat gebeuren na tien januari. Dan dienen de kort-gedingen waarin de NS ontruiming eisen van de acht door GroenFront! gekraakte panden op het Betuwetracé. Om zich tegen deze ontruimingen te verzetten hebben GroenFront!'ers in Meteren, Zetten-Andelst en Ressen onder andere tunnels gegraven en barricades opgeworpen.
"De Betuwelijn is als grootste infrastructuurproject van dit moment voor ons het symbool van een doelloze groei. Onze economie moet op een heel andere leest worden geschroeid, die van duurzaamheid en solidariteit. Op een gegeven moment moet het toch afgelopen zijn met de vervuiling, dat kan je niet voor je uit blijven schuiven," aldus GroenFront!.
___________________

GroenFront! op internet: (groenfr@dds.nl) of
groenfr.huizen.dds.nl

_____
| dDH

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie