Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Millenniumnacht in district Oost tot 04.00 uur
04:38 zaterdag 1 januari 2000

Bert Peters, 0591 662010 of 0653 238059

Was het voor de politie een hele rustige oudejaarsavond, nauwelijks verkeer op straat, weinig meldingen van overlast. Na twaalf uur werd het drukker in het centrum. Vanuit de Boerschaplaan kwamen veel meldingen van vuren op de rijbaan, Deze werden door de brandweer gedoofd en door de reiniging opgeruimd. De burgemeester van Emmen heeft het eerste uur van het jaar in een politieauto doorgebracht. Hij wilde mee met een surveillance-auto om zich zo op de hoogte stellen van de activiteiten in zijn gemeente. Hij zag ook de branden in Angelslo en verder was hij in het centrum van Emmen. In Klazienaveen werden veel ruiten vernield van winkels aan de Langestraat. Ook een telefooncel aan de Jongeriusstraat moest het ontgelden, deze werd met een verkeersbord totaal vernield. Aan de Nijkampenweg in Emmen werd een telefooncel door vuurwerk opgeblazen.

Emmen
Reed op oudejaarsavond omstreeks 23.00 uur een 28-jarige man uit Emmen met zijn auto in op een groep van zes fietsers die over de Brinkenweg reden. Door in de berm en de bosschages te springen konden ze aan een aanrijding ontkomen. Nadat de automobilist stopte dreigde hij ook nog eens de groep jongens een kogel door het hoofd te schieten. Ook trapte hij één van de jongens. Hierop is de groep gevlucht en belde de politie. Even later werd de bestuurder in een woning aan de Rolderbrink aangehouden. Hij bleek een 'strafonderbreking' te hebben ivm een aanstaande bevalling van zijn vrouw. Hij moet nog een straf van 9 maanden uitzitten. Hij bedreigde tijdens de rit naar het bureau de politiemensen en beledigde hen. Ook stompte hij zonder enige aanleiding een politieman in zijn gezicht. Een bloedproef moet uitwijzen of hij onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerde. Niet bekend voor welk feit hij gedetineerd was. De man is ingesloten en zal bedreiging, belediging, mishandeling en poging tot doodslag ten laste worden gelegd.

Omstreeks 01.15 uur op nieuwjaarsdag reed een 46-jarige man uit Emmen met zijn auto over de busbaan van de Hondsrugweg. Hij stopte voor een verkeerslicht voor bussen en wachtte totdat deze op groen zou springen, maar die lichten reageren niet op een personenauto. Omdat hij niet meewerkte aan de blaasproef werd van hem een bloedproef genomen. Hij weigerde een verklaring af te leggen.

Omstreeks 03.30 uur reed een 27-jarige man uit Emmen met zijn auto slingerend over de Weerdingerstraat vanuit de richting Weerdinge. Hij reed de afslag van de begraafplaats op maar kon door een slagboom niet verder. Hij werd aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol, daarnaast had hij een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. Van hem werd een bloedproef genomen. De auto werd in beslag genomen.

Vuurwerkongevallen
Kwam vannacht een 62-jarige man uit Weiteveen in zijn woonplaats om het leven toen hij vuurwerk afstak. Zijn overburen hadden vuurpijlen in de grond gegraven maar durfden bij nader inzien die niet af te steken. Hij durfde het wel en direct nadat hij de lont had aangestoken en voorpover gebogen stond ontplofte het in zijn gezicht. Hij overleed ter plaatse.

In Tweede Exloermond kwam een jongen (16 of 17 jaar) om het leven toen een vuurpijl, die door één van zijn vrienden was aangestoken, in zijn mouw terechtkwam en daar explodeerde. De jongen overleed ter plaatse.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie