Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Gemert/Laarbeek

Datum nieuwsfeit: 01-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Gemert/Laarbeek 01-01-2000

Persberichten 1 januari 2000/

Politieberichten

Met betrekking tot de millenniumnacht is deze binnen de gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek rustig verlopen. Dit kan echter niet gezegd worden van het aantal meldingen betreffende de overlast van vuurwerk op oudejaarsdag en de daaraan voorgaande twee dagen. Deze waren aanzienlijk.
Op de eerste twee verkoopdagen te weten woensdag en donderdag werden 30 jongeren verbaliseert i.v.m. afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd alsmede het vernielen van goederen met behulp van vuurwerk.
O.a. werd een telefooncel op het St.Shristoffelplein in Elsendorp opgeblazen alsmede een PNEM elektriciteitsmast op het Ridderplein te Gemert.

In de Mariastraat te Mariahout werd door een 11-jarige knaapje uit deze plaats vuurwerk door een openstaand slaapkamerraam naar binnen gegooid. Dit kwam op een matras terecht, waardoor deze met het beddengoed in brand raakte. Gelukkig ging het vuur vanzelf uit, waardoor de schade beperkt bleef.

Op de Schoolstraat te Beek en Donk ging vier coniferen en een regenpijp door vuurwerk in vlammen op.
Door alerte omstanders werd deze brand met een poederblusser geblust. Op de Hendrikstraat te Bakel ging een bankstel welke buiten onder een afdak stond door vuurwerk in vlammen op en in Lieshout werd bij het Dorpshuis door een 19-jarige Helmonder en een 16-jarige knaap uit Mariahout een ijzeren brievenbus met vuurwerk opgeblazen. Op oudejaarsdag werd in Aarle-Rixtel bij twee 13- en 14 jarige Aarlerixtelnaren ruim 800 strijkers in beslag genomen.

Dronken bestuurders:
Op nieuwjaarsmorgen omstreeks 06.25 uur botste op de Kasteellaan te Gemert een dronken 29-jarige Gemertenaar met zijn auto tegen een betonnen paal en reed vervolgens door. Door de bemanning van de surveillanceauto werd dit gezien en werd de man staande gehouden. Uit een ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1,7 had. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de Gemertenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 08:45 uur raakte een dronken 20 jarige Helmonder met zijn op de Stippelberg tussen Milheeze en Bakel van de weg. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij een alcoholpromillage van 1,1 had
Dronken inbreker slapend aangetroffen

Op nieuwjaarsmorgen omstreeks 07:00 uur brak een 30-jarige dronken Gemertenaar in bij de
dierenartsenpraktijk aan het Frans Brugske te Gemert. De door het inbraakalarm gewaarschuwde surveillancebemanning trof de Gemertenaar gewond en slapend in de dierenartsenpraktijk aan. De man had een ruit ingegooid en had zich hieraan verwond waarna hij in slaap gevallen was. Na behandeling door een gewaarschuwde ambulancebemanning is hij ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie