Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

· Hollands Midden
· Bureau Communicatie


Afkomstig van: Persdienst
Datum: 2 januari 2000

Stenen gegooid

Oegstgeest
Tijdens de jaarwisseling zijn er door jongeren stukken trottoirtegel gegooid naar woningen aan de Lobeliuslaan. Naast kapotte ruiten, werden de gevels beschadigd en raakte de motorkap van een auto gedeukt. Verschillende bewoners hebben aangite gedaan. De politie wil zien of gesprekken tussen de benadeelden en de jongeren en hun ouders aan een oplossing kunnen bijdragen.

Vuurwerkrommel

Rijnsburg
Bewoners van het Waterbospark kregen net na de jaarwisseling ruzie met elkaar over de rommel die achterbleef na het afsteken van vuurwerk. Hoewel de afstekers van zins waren de papiersnippers die op het terrein van de buurman terecht waren gekomen, meteen op te ruimen, zou een buurman twee jongetjes van 10 en 16 jaar al geslagen hebben. De vader van één van de twee heeft aangifte gedaan.

Gebroken neus

Oegstgeest
Een 59-jarige man uit Oegstgeest heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Toen hij nieuwjaarsdag 02.15 uur zijn hond uitliet op de Balistraat, kwam er een busje langs rijden waar zo'n acht jongens uitstapte. Eén van de jongens sloeg de man een gebroken neus. De man heeft aangifte gedaan. Hij vermoedt dat hij geslagen is omdat hij eerder de politie informeerde over het feit dat jongeren materiaal verzamelden voor een vreugdevuur.

Total loss

Benthuizen
Nieuwjaarsmorgen zagen surveillerende agenten dat langs de Hoogeveenseweg een rode personenauto tegen een schuur was gebotst. De bestuurder was niet meer aanwezig. De agenten hebben de gezorgd dat de auto is afgesleept. Na wat zoekwerk werd de bestuurder gevonden. De aanrijding was eerder die nacht gebeurd. De man lette even niet goed op, waarna de auto tolde en tegen de schuur tot stilstand kwam. De 30-jarige man uit Hazerswoude en de eigenaar van de schuur regelen de schade onderling.

Alcoholcontrole

Alkemade / Jacobswoude
In de nacht van 1 op 2 januari heeft de politie in de gemeenten Alkemade en Jacobswoude een alcoholcontrole gehouden. Er werden 208 bestuurders gecontroleerd. Drie bleken er teveel gedronken te hebben. Op de Pastoor Kwakmanlaan in Rijpweteirng werd een 29-jarige man uit Rijpwetering aangehouden. Hij blies 390 microgram; 0,80 promille en kreeg een boete van ƒ 600,-.

Fietser aangereden

Alphen aan den Rijn
Een 19-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn heeft op zaterdag 1 januari omstreeks 17.00 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een nog onbekende automobilist. De automobilist reed over de Australielaan komende uit de richting van het Europaplein. Op het verkeersplein Australielaan/Noorder Keerkring verleende hij geen voorrang aan de fietser die op het fietspad reed. De fietser kwam door de aanrijding ten val, en liep letsel op aan een knie, kneusingen aan een bovenbeen. In een ziekenhuis in Leiderdorp werd tevens een lichte hersenschudding geconstateerd. De automobilist heeft de fietser even aangesproken zonder zich kenbaar te maken, en
vervolgde vervolgens zijn weg.

Bedreiging/mishandeling

Alphen aan den Rijn
Een 28-jarige man en zijn eveneens, 28-jarige vriending uit Alphen hebben op zondag 2 januari aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Het stel liep in de Van Nesstraat toen een groep mensen die uit een café kwam begon met schoppen en slaan. Tevens zouden er bedreigingen zijn geuit naar het tweetal. De politie constateerde letsel aan een oor, een bult op het voorhoofd, schaafwonden, een blauwe plek op een bovenbeen en diverse bloeduitstortingen op been en heup.

Aanhouding

Boskoop
Zondagmorgen 2 jaunari is in zijn woning een 14-jarige jongen uit Boskoop aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de jaarwisselingsnacht ingebroken te hebben in een woning aan de Sprengerstraat. De inbraak moet zijn gepleegd door iemand die redelijk 'de weg wist in de woning'. Ook werden voetsporen gevonden. In overleg met justitie is de jongen aangehouden en ingesloten.

Geweldpleging

Zevenhuizen
Twee jongens, 16 en 17 jaar, uit Rotterdam hebben aangifte gedaan van openlijk geweld. Dat gebeurde zondagmorgen rond 03.00 uur nabij de Zuidplasweg waar een discotheek is gevestigd. De jongens waren met nog twee vrienden met de fiets op weg naar huis toen een groepje jongens hen achterna kwam. Zij werden geslagen en geschopt, van één van de jongens werd ook nog de fiets gestolen. De politie heeft een 17-jarige jongen uit Bodegraven die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandelingen aangehouden en ingesloten. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk. De politie zal nog verschillende getuigen uitnodigen voor een verhoor.

Verkeersongeval

Gouda
Op vrijdag 31 december omstreeks 08.45 uur heeft tussen twee personenauto's een aanrijding op deJoubertstraat plaatsgevonden. Een 48-jarige automoblist uit Gouda reed over de Briandstraat komende uit de richting van de De Rijkestraat. Op de kruising met de Joubertstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 26-jarige automobilist uit Utrecht. De bestuurders liepen geen letsel op.

Personenauto in de brand

Gouda
Op zaterdag 1 januari omstreeks 19.20 uur is een personenauto door nog onbekende oorzaak in de brand gevlogen. Het voertuig stond geparkeerd op de Bleulandweg ter hoogte van het postkantoor.

Diefstal uit woning

Gouda
Een 33-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Aakwerf. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam aan de achterzijde van de woning open te wrikken. Weggenomen is onder andere twee fotocamera's, een laptop.

Rijden onder invloed

Gouda
Surveillerende agenten hebben op zondag 2 januari omstreeks 02.40 uur een 31-jarige automobilist uit Haastrecht betrapt op het rijden onder invloed. De man ging ervandoor toen hij de agenten opmerkte. Na een achtervolging en niet stoppen voor het stopteken van de politieauto, maakte de bestuurder op de kruising van de Westhaven en de Nieuwe Veerstal een stuurfout, en reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen het tolhuis. De man blies 380 ug/l, terwijl 230 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

Brand


Voorhout
Een 46-jarige inwoonster uit Voorhout deed aangifte van vernieling van haar camper aan de Haarlemmertrektvaart in Voorhout. In de camper was brand gesticht en aan de binnen- en buitenzijde waren diverse vernielingen gepleegd. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding

Noordwijk
Op zondag 2 januari werd omstreeks 02.00 uur een 18-jarige inwoner uit Leiden op de Grent aangehouden. De man beledigde politieagenten. Hierop volgde zijn aanhouding.

Onder invloed

Noordwijkerhout
Op zondag 2 januari werd omstreeks 02.30 uur een 19-jarige inwoner uit Leiden op de Gooweg in Noordwijkerhout aangehouden. De man bestuurde met losse handen zijn Spartamed. Ttoen hij hierop werd aangesproken, werd hem tevens gevraagd te blazen. De man blies 675 ugl, de limiet is 220 ugl. De man kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Op zondag 2 januari werd omstreeks 04.30 uur een 19-jarige inwoner uit Leiden op de Gooweg in Noordwijkerhout gevraagd te blazen. De man blies 530 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Noordwijkerhout
Op zondag 2 januari deed een 35-jarige inwoonster uit Noordwijkerhout aangifte van mishandeling. De vrouw liet op de Gentiaan haar hond uit toen er een meningsverschil ontstond met een 27-jarige inwoonster uit Noordwijkerhout die ook haar hond uitliet. Een woordenwisseling was het gevolg, waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld. De 35-jarige vrouw liep hierbij letsel aan haar hoofd op. D e 27-jarige vrouw had eveneens letsel aan nek en hoofd.

Auto in brand

Leiden
In de nacht van 31 december op 1 januari is aan de Beethovenlaan in Leiden een auto uitgebrand. Waarschijnlijk is vuurwerk hiervan de oorzaak. Een naastgeparkeerde auto had door de brand ook de nodige schade opgelopen.

Aanrijding

Leiden
Op zaterdag 1 januari vond omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaats op de Rijnsburgerweg in Leiden. Een 40-jarige automobilist uit Leiden reed over de Rijnsburgerweg, komend uit de richting van het Schuttersveld. Links achter hem reed een 21-jarige automobilist uit Rijnsburg. Toen de 40-jarige man van rijstrook wisselde en naar links uitweek, zag hij de 21-jarige automobilist over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Snelheid

Voorschoten
Op zaterdag 1 januari reed een 22-jarige automobilist uit Zoeterwoude-Rijndijk met hoge snelheid over de Leidseweg in Voorschoten. Dit trok de aandacht van surveillerende agenten die de man op de Europaweg aanhielden. De man reed ongeveer 120 km/u binnen de bebouwde kom. Zijn rijbewijs in ingevorderd en zijn auto is in beslaggenomen. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Leiden
Op zondag 2 januari is op de Haagweg en de Haagse Schouwweg een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 53 personen gecontroleerd. Een 46-jarige inwoner uit Leiden blies 650 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de man nog een gevangenisstraf had openstaan is de man aangehouden.

Brand

Leiden
Op zondag 2 januari werd de politie gewaarschuwd voor een brand aan de Nieuwsteeg, waar rook uit een woning op de 1e etage kwam. Kortsluiting van een pin-automaat van een horecagelegenheid, was de oorzaak van de brand. De bewoners konden na enige tijd terugkeren in de woning.

Aanhouding

Leiden
Op zondag 2 januari werd omstreeks 05.00 uur een reclamezuil op de Haarlemmerstraat vernield. De politie kon hiervoor een 16-jarige inwoner uit Amsterdam en een 16-jarige inwoner uit Leiden aanhouden.

De eerstvolgende verzending van politieberichten vindt plaats maandagochtend 3 januari 2000 omstreeks 10.00 uur.

Persdienst Bureau Communicatie
Politie Hollands Midden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...