Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lekkende vrachtwagen op N362 levert geen gevaar op

Datum nieuwsfeit: 03-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Woldendorp 03-01-2000

Lekkende vrachtwagen levert geen gevaar/
Maandag, 3 januari 2000

De politie en brandweer rukten vanmorgen met groot materieel uit, na een melding dat een vrachtwagen met chemicalien op de N362 tussen Delfzijl en Scheemda aan het lekken was. Achteraf bleek dat er geen direct gevaar was voor de volksgezondheid.

Het lek werd ontdekt door agenten die in een surveillancewagen vanuit Delfzijl op weg waren naar Winschoten. Op de N362 reden zij achter de vrachtwagen die Dimethil formamide vervoerde, een brandbare vloeistof dat irritaties aan de huid en aan de luchtwegen kan veroorzaken. Toen de agenten onderuit de vrachtwagen een vloeistof zagen komen werd de vrachtwagen aan de kant van de weg gezet en de meldkamer gealarmeerd. De brandweer rukte met groot materieel uit, omdat niet direct duidelijk was om wat voor vloeistof het precies ging. De politie zette de wegen naar de rotonde af voor het verkeer. Toen duidelijk werd welke vloeistof in de wagen zat en er slechts een kleine hoeveelheid (tussen de 1 en 5 liter) uit de vrachtwagen was gespoten via het overdrukventiel, werd de vrachtwagen en het wegdek schoongespoten. De vrachtwagen ging terug naar de fabriek voor controle en de weg werd na anderhalf uur weer voor het verkeer vrijgegeven.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie