Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over kosten van datatransfer door KPN

Datum nieuwsfeit: 03-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen03.001 vragenformulier 3 januari 2000

Gemaakt: 3-1-2000 tijd: 14:40


2990004770

Vragen van het lid Bakker (D66) aan de minister van Economische Zaken over kosten van datatransfer door KPN. (Ingezonden 3 januari 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van de berichten dat AOL/Compuserve klaagt over kosten van datatransfer (internetverkeer) door KPN? 1)


2

Ontvangen de gratis internetaanbieders veel inkomsten uit een vergoeding die ze ontvangen van KNP voor het genereren van dataverkeer via de telefoonlijnen? Wat is uw oordeel over deze ondoorzichtige geldstromen, waarbij de consument indirect betaalt voor internettoegang en de marktpartijen gebaat zijn bij veel telefoonverkeer?


3

Deelt u de mening dat spraak- en dataverkeer over de telefoonlijnen verschillend van aard zijn, bij voorbeeld wat betreft het verschil in duur en tijdstip van gebruik?


4

Zou het niet aan te bevelen zijn om kosten van internet via de telefoonlijnen omlaag te brengen, bij voorkeur door te komen tot een vast bedrag per maand (flat rate) voor interconncectie, om zo het internetgebruik door particulieren aan te moedigen?


5

Zo ja, bent u bereid hiertoe initiatieven te nemen, respectievelijk ziet u hier een rol weggelegd voor OPTA?

Telegraaf, 20 december jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie