Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking werk en inkomen Helden

Datum nieuwsfeit: 03-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helden

Samenwerking werk en inkomen Helden

Samenwerking werk en inkomen Helden

Als eersten in de regio Noord Limburg hebben de gemeente Helden, Maasbree, Kessel en Meijel samen met Arbeidsvoorziening Helden, het GAK Venlo en de Uitvoeringsinstellingen Cadans, SFB, GUO/Uszo/Abp een Centrum voor Werk en Inkomen ingericht.

Op 9 november is de samenwerkingsovereenkomst afgesloten en de samenwerking zal pas 1 januari 2001 plaatsvinden.

Het doel van deze samenwerking is:

* de dienstverlening aan werkzoekenden in de regio te verbeteren door het aanbieden van diensten op het gebied van WERK EN INKOMEN vanuit één locatie en loket.

* de dienstverlening aan werkgevers te verbeteren door de vraag en het aanbod van en naar personeel op elkaar af te stemmen;
* het beperken van het beroep open uitkering c.q. het vereenvoudigen van het aanvragen van een uitkering door gebruikmaking van elkaars gegevens.

Het nieuwe Centrum voor Werk en Inkomen zal gevestigd worden bij het Arbeidsbureau Helden.

Eind 1997 werden op initiatief van de gemeenten Maasbree, Kessel, Meijel en Helden de eerste gesprekken gevoerd om tot bovengenoemde samenwerking te komen. Dit intiatief was een logische stap op de verplichting van het ministerie om samen te gaan werken op het gebied van sociaal zekerheidstelsel en op het gebied van toeleiding op de arbeidsmarkt.

Het samenwerkingsverband zal er toe moeten leiden dat uiterlijk per 1 januari 2000 het Centrum voor werk en inkomen in de regio Helden operationeel is.

De werkzoekende maar ook degene die een uitkering nodig heeft kan zich voortaan op één plaats melden voor werk en/of een uitkering.

Voor meer informatie: de heer A. Kierkels, chef afdeling werk en inkomen gemeente Helden tel. 077-3066666.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie