Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandschade leidt tot kunst in raadhuis Hilversum

Datum nieuwsfeit: 04-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Brandschade leidt tot kunst in het raadhuis

De schade die de brand naast Silverpoint aanrichtte, heeft de Hilversumse kunstenares Elly van den Brink geïnspireerd tot het maken van schilderijen, die van 4 tot 27 januari worden geëxposeerd in het raadhuis.

Zij raakte in het bijzonder geboeid door de vervorming en aantasting door de brand van de naastgelegen wand van het Silverpointgebouw. "De verandering en nog niet zichtbare vormen van de werkelijkheid houden mij bezig", zo laat zij weten. Dat manifesteert zich voor haar "als een voortdurend proces van elkaar opvolgende stadia, niet noodzakelijk als verval of ontbinding, maar als steeds wisselende gedaantes van een mens, gebouw of voorwerp".

De tentoonstelling in het raadhuis bestaat uit acht schilderijen waarvan er twee direct te maken hebben met de brand en de rest zijdelings. Tussen de grotere werken hangen als een rode draad kleinere werken waarin detailfoto's van de brand zijn verwerkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie