Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vraag naar taxivervoer zal stijgen

Datum nieuwsfeit: 04-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MINVenW: PERSBERICHT

Liberalisering van de taxibranche
VRAAG NAAR TAXIVERVOER ZAL STIJGEN

De vraag naar taxivervoer zal naar verwachting stijgen, aldus de minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw T. Netelenbos. De minister sprak op dinsdag 4 januari op een bijeenkomst van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) in Den Haag. 'Niet alleen het aanbod van taxi's, maar ook de vraag ernaar zal groeien. Bovendien zullen de taxiondernemers klantgerichter gaan werken', gaf de minister in haar speech aan.

Op 1 januari 2000 is de deregulering taxivervoer van kracht gegaan. Dit betekent voor de taxibranche en voor de consument een aantal veranderingen. De belangrijkste zijn: een nieuw vergunningenstelsel, de introductie van de chauffeurspas, de vrije keuze voor de klant en een landelijk vastgesteld maximumtarief.

Rond de tarieven is verwarring ontstaan. De minister ging daarop in: 'Het is een wijdverbreid misverstand dat de taxichauffeur straks met iedere klant moet gaan onderhandelen over de prijs. Dit is volledig uit de lucht gegrepen. De taxiondernemer stelt de tarieven vast en bevestigt die duidelijk zichtbaar voor de klant aan zijn taxi. Onderhandelen over de prijs van de taxirit is dus niet mogelijk'.

Dat de klant zelf een taxi kan uitzoeken, wordt door verschillende partijen in twijfel getrokken. De minister: 'Bij 320 taxistandplaatsen in Nederland is er geen enkel probleem om een willekeurige taxi uit de rij te kiezen. Voor de overige 70 standplaatsen heb ik de gemeentebestuurders gevraagd zo spoedig mogelijk met een oplossing te komen'.

De invoering van de chauffeurspas is vooral bedoeld om de consument een waarborg te geven dat hij of zij te maken heeft met een betrouwbare taxichauffeur. Immers, de taxichauffeur moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat hij/zij in aanmerking komt voor de chauffeurspas. De chauffeurspas wordt officieel afgegeven door de Minister van Verkeer en Waterstaat.

Monique Bluyssen, 070 3517570.

04 jan 00 16:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie