Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev juicht maatregelen tegen vliegtuiglawaai toe

Datum nieuwsfeit: 04-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 4 januari 2000.

Agalev juicht maatregelen tegen vliegtuiglawaai toe
************************************************************ Agalev is zeer verheugd met de concrete maatregelen tegen de lawaaihinder van het nachtelijk luchtvaartverkeer, die federaal minister van Verkeer Isabelle Durant afkondigde. De trapsgewijze afbouw van de nachtvluchten door de meest luidruchtige vliegtuigen zal de nachtrust en de kwaliteit van leven van meer dan honderdduizend burgers uit de Vlaamse rand en Brussel eindelijk herstellen.

De aangekondigde maatregelen zijn evenwichtig en bieden de verschillende luchtvaartdiensten voldoende tijd om de economische en ecologische principes met mekaar in overeenstemming te brengen. Enerzijds laten ze voldoende ruimte voor de luchtvaartmaatschappijen om hun vluchtschema te herschikken. In tegenstelling tot de eisen van de vele actiegroepen en buurtcomités komt er voor Zaventem overigens geen totaal vliegverbod tussen 11 u. en 07 u., zoals dit in talrijke andere grote en middelgrote luchthavens reeds lang van kracht is. Anderzijds komen de maatregelen tegemoet aan de noodzaak om het ziekmakende nachtelijke vliegtuiglawaai drastisch in te perken. De maatregelen vormen dan ook een voorbeeld van verantwoord staatsmanschap.

Agalev is daarentegen zeer ontgoocheld over de stugge houding van de pakjeskoerierdienst DHL. Deze heeft duidelijk moeite om zich te vinden in de huidige nieuwe politieke cultuur, waar welvaart en welzijn als evenwaardige voorwaarden gehanteerd worden. De decadente dreiging van delocalisatie en het op de tocht zetten van enkele duizenden jobs is een schoolvoorbeeld van voorbijgestreefde economische chantage, waarbij werkgelegenheid wordt uitgespeeld tegen welzijn en volksgezondheid. Een dergelijke afdreiging staat haaks op de door paars-groen gehanteerde filosofie.

De groene parlementsleden Lode Vanoost en Eloi Glorieux, die recent in de Kamer en het Vlaams Parlement voor afdoende maatregelen tegen het nachtelijk vlieglawaai pleitten, zullen de afhandeling van de maatregelen op de voet volgen.

Lode Vanoost, Kamerlid
Eloi Glorieux, Vlaams Volksvertegenwoordiger


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie