Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Clusteraanpak Informatietechnologie Rotterdam Telecomstad

Datum nieuwsfeit: 04-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Clusteraanpak Informatie-en Communicatietechnologie Rotterdam Telecomstad

(4-1) Het College van B. en W. heeft besloten de doelstelling van het project Rotterdam Telecomstad toe te spitsen op het stimuleren van de vestigings- en ontwikkelingsvoorwaarden voor informatie- en communicatietechnologiebedrijven in Rotterdam. De gemeentelijke inzet op het gebied van Informatie en Communicatietechnologie (ICT) omvat vier deelgebieden:

* ICT in de eigen gemeentelijke organisatie en gemeentelijke dienstverlening;

* ICT in het regulier onderwijs en het onderwijs voor volwassenen;
* het stimuleren van ICT-toepassingen bij het bedrijfsleven, waarbij de stimulerings-maatregelen worden gericht op het Midden- en Kleinbedrijf;

* het stimuleren van ICT-bedrijvigheid in de stad, zowel bij bedrijven die zich nieuw vestigen als bij starters en doorgroeiers.

In het kader van de clusteraanpak ICT ondersteunt de gemeente drie kringen van activiteiten:

* De vestiging van een ICT-center met Twinning in het Lloydkwartier. De bedoeling van Twinning is om technologische innovatie in het ondernemerschap te stimuleren Om jonge startende ondernemingen te helpen bij hun ontwikkeling worden bestaande grotere bedrijven ingeschakeld.

* De ontwikkeling van een ICT-kwartier. Het Lloydkwartier wordt aangewezen als primair vestigingsgebied voor ICT-bedrijven. Op deze locatie zullen topfaciliteiten, waaronder een hoogwaardige communicatie-infrastructuur, aanwezig zijn. De ontmoetingsfunctie tussen bedrijven wordt hier gefaciliteerd, met bijzondere aandacht voor de aansluiting van ICT bij de in het Lloydkwartier aanwezige audiovisuele bedrijven.

* De ondersteuning van een ICT-community, een netwerk van bedrijven dat gezamenlijk voorlichtings- en ontmoetingsactiviteiten ontwikkeld. Hierdoor kan sneller en doeltreffender worden ingespeeld op behoeften uit de branche. Bovendien verwacht men dat de branche in contact met elkaar makkelijker tot nieuwe combinaties van samenwerking en producten en diensten komt.

De drie kringen van de clusteraanpak ICT staan niet op zichzelf maar worden waar mogelijk geïntegreerd met andere initiatieven en activiteiten, zodat door gezamenlijke inspanning een meerwaarde ontstaat die meer is dan de som der delen.
Van groot belang is dat de onderwijsinsitituten in Rotterdam bij de kringen van activiteiten worden betrokken, omdat de onderwijsinstellingen de toekomstige werknemers in deze sector opleiden. De scholingsprogramma's moeten aansluiten op de behoeften vanuit de ICT-sector. Bovendien is er in de opleidingsinstituten kennis aanwezig die in de sector kan worden benut.

De voorgestelde activiteiten worden betaald uit het budget voor Rotterdam Telecomstad en bedragen voor het jaar 2000 fl. 6,7 miljoen. De raadscommissie Haven en Economische Zaken heeft positief geadviseerd over de de voorstellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie