Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetproject als hommage aan popgroep Talking Heads

Datum nieuwsfeit: 04-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uniek Internet project "A Tribute to Talking Heads"

Datum: 4 januari 2000

"DON'T WORRY ABOUT THE COVERBAND": Een hommage aan Talking Heads

Als eerbetoon aan de legendarische New Yorkse punk/new wave band Talking Heads is 25 jaar na de oprichting recentelijk het tribute album "Don't Worry About the Coverband" verschenen.

De CD, die slechts in een beperkte oplage wordt verspreid en voornamelijk via Internet verkrijgbaar is, is het resultaat van een uniek samenwerkingsverband van 16 bands en solo muzikanten die elkaar via de internet web site Talking-Heads.net gevonden hebben.

Initiatiefnemer Frank Veldkamp, webmaster en oprichter van de web site, verspreidde al eerder op kleine schaal twee audio cassettes met door (amateur) bands gespeelde versies van Talking Heads songs. Naar aanleiding van de vele positieve reacties op de cassettes, onder andere van voormalig Talking Heads leden, is een selectie van de reeds uitgebrachte songs opnieuw professioneel opgenomen en gemixed en aangevuld met nieuwe cover versies voor de officiële release op CD.

Het album, waarvan de titel zowel een woordspeling op de titel van een oud Talking Heads nummer is, alsmede een geruststelling voor degene die per definitie niets in cover versies zien, is verkrijgbaar via een speciaal ingericht deel van de web site en zal op beperkte schaal ook aan de Nederlandse detailhandel worden aangeboden.

Op de CD zijn opnames bijeengebracht van 16 bands uit 7 landen, waaronder Australië, de Verenigde Staten en Peru. Uit Nederland komt de bijdrage van TV-99-AD, in de vorm van een elektronische versie van "Girlfriend is Better". Onder de overige nummers bevinden zich bijzondere uitvoeringen van klassiekers als "Road to Nowhere", "Burning Down the House", "Life During Wartime" en "Psycho Killer". Sommige participerende bands hebben al eerder eigen materiaal uitgebracht, voor anderen betekend de bijdrage aan "Don't Worry About the Coverband" hun debuut op CD.

Behalve via de web site, is de CD binnen Nederland ook te bestellen door overmaking van f 25,00 op gironummer 7527885 tnv Studio Zimbra te Den Haag, o.v.v. Talking Heads Tribute CD.

Organisatie: Studio Zimbra

adres: postbus 84132

postcode: 2508 AC

woonplaats: scheveningen

Telefoon: 070-3585058

email: tribute@talking-heads.net

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie