Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bereidingswijze spinazie beinvloedt effect antioxidanten

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

wo 05-01-00 BEREIDINGSWIJZE SPINAZIE BEINVLOEDT EFFECT ANTIOXIDANTEN
tijd 13:30 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp promotie mw. ir. J.J.M. Castenmiller, Wageningen
titel Spinach as a source of carotenoids, folate and antioxidant activity
promotor(en): prof.dr. J.G.A.J. Hautvast (voeding van de mens) prof. C.E. West (voeding van de mens)
informatie stafafdeling communicatie, Godelief Nieuwendijk, tel. 0317-482177

Spinazie bevat verschillende anti-oxidanten - stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze een kankerremmende werking hebben. De manier van bereiden (koken, blancheren, fijnhakken), heeft invloed op het effect dat dergelijke stoffen voor de mens kunnen hebben. Een stof als beta-caroteen lijkt er meer last van te hebben dan bijvoorbeeld luteine.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie