Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor beeldende kunst in Geleen

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geleen

Laatste update: 06-01-00
Bureau PR en Voorlichting

Postbus 610

6160 AP Geleen

046-4784500

telefax 046-4784641

Geleen, 5 januari

P E R S B E R I C H T

WAARDERING VOOR BEELDENDE KUNST IN GELEEN

23.500,-- SUBSIDIE VAN PROVINCIE LIMBURG

De provincie Limburg kent de gemeente Geleen een subsidiebedrag van 23.500,-- toe voor de realisatie van het kunstwerk "Mijnschacht" dat in 2000 geplaatst zal worden op de rotonde in de Mauritslaan, nabij de Annastraat. Het kunstwerk wordt gemaakt door Louis Reijnen uit Sweikhuizen. De kosten van het kunstwerk, inclusief plaatsing, bedragen 140.000,--. In haar motivering over de subsidietoekenning zegt de provincie Limburg het volgende: "Wij kennen u deze subsidie bij wijze van uitzondering toe als waardering voor de gestructureerde wijze waarop u als gemeente bezig bent met het plaatsen van beeldende kunst in de openbare ruimte".

De gemeente Geleen stelde in 1991 het zogenaamde "Kunst(her)schikkingsplan" op. Sindsdien worden jaarlijks op diverse plaatsen binnen de gemeente Geleen kunstwerken geplaatst c.q. herplaatst. In 1999 waren dat het Fortunamonument aan de Henri Hermanslaan, de herplaatsing van "Jonas en de Walvis" op de Markt, en het bandkeramisch monument in het Janskamperveld. In 2000 worden op de volgende lokaties kunstwerken gerealiseerd: wijkpark Lindenheuvel, de Seringenlaan, de rotonde Burg. Lemmensstraat / Seringenlaan en zoals reeds genoemd het kunstwerk "Mijnschacht" op de rotonde in de Mauritslaan, nabij de Annastraat.


- EINDE BERICHT -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie