Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe cursussen voor ouderen in Twente

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HE

24 december 1999
99.071

Nieuwe cursussen voor ouderen in Twente

Vanaf januari start een nieuwe serie cursussen van het HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen in Twente) in Enschede en Deventer. Naast bekende onderwerpen zoals filosofie en de Islam, is er dit keer ook een cursus over de moleculaire genetica onder de titel: 'Waarom kun je van een mug geen olifant maken?' Aan bod komt elementaire informatie over zaken als een chromosoom, een gen, klonen, 'finger-printing', enzovoorts en vervolgens de ethische vraag of alles wat kan ook moet mogen. Verder is er een serie aanschuifcolleges, dit keer onder andere over de industriële revolutie en de geschiedenis van de natuurwetenschap vanaf Newton.

De HOVO-cursussen zijn bedoeld voor mensen van 50 jaar en ouder. Er gelden geen vooropleidingseisen, maar de stof wordt op minimaal eerstejaars HBO-niveau gegeven.

HOVO-Twente is een samenwerkingsverband van de Universiteit Twente, de Hogeschool Enschede en de Hogeschool IJselland (Deventer).

Voor inlichtingen, het opvragen van de brochure met het cursusoverzicht en opgave kunnen geïnteresseerden met ingang van 3 januari 2000 contact opnemen met: Mw. N. Bhagerath, secretariaat HOVO. Tel. 053-4871546.

laatste wijziging gemaakt op: 06-01-00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie