Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zaterdag 5 februari 2000, 10.00 uur

Elf jarige inbrekers
Nieuwegein - De politie hield vrijdagmiddag in de Bazuinlaan twee elf jarige inbrekers aan.

De agenten surveilleerden in een onopvallende auto en zagen drie jongetjes bijzondere belangstelling hebben voor de woningen. Toen zij de brandgang inliepen besloten de agenten er achteraan te gaan. Zij ontdekten de 'kinderen' in een achtertuin van een woning en men was al drukdoende om met schroevendraaiers de achterdeur open te breken.

Twee van hen werden in de achtertuin in de kraag gegrepen. Een derde wist via de schuttingen te ontkomen. De twee waren al wel zo groot, dat zij met schoppen en slaan hun aanhouding probeerden te voorkomen. De politie kreeg hulp van een bewoner en de twee lastpakken werden ingesloten op het politiebureau. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn zij door hun ouders opgehaald.

Insluipers verjaagd
Breukelen - Vrijdagmiddag omstreeks kwart over twee overliep een 77-jarige bewoonster in haar boerderij in Breukelen een vreemde man. Zij vroeg wat hij kwam doen en hij mompelde iets van aardappels. De vrouw antwoordde dat zij geen aardappels te koop had en dat hij kon vertrekken. Hierna zag zij op de deel nog een twee vreemde snuiter staan.

Op haar hulp geroep kwam haar 45-jarige zoon aansnellen. De twee indringers renden op hun beurt naar hun auto die op de oprijlaan stond geaprkeerd. De zoon kon hen niet meer inhalen, maar was wel in staat nog een baksteen in hun richting te gooien. Met een vernielde achterruit van hun auto kozen de indringers het hazenpad.

Verkeerscontrole
Montfoort - Vrijdagavond hield de politie op het IJsselveld in Montfoort een verkeerscontrole, speciaal gericht op de staat van de verlichting van auto's.

Tweehonderd voertuigen werden gecontroleerd. In totaal kregen 10 automobilisten een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting of kapotte verlichting. Eveneens tien bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en opnieuw tien automobilisten konden geen geldig rij- en/of kentekenbewijs tonen.

Politie vindt scherpe handgranaat
Utrecht - Vanmiddag vond de politie in een plantsoen aan 't Goylaan een scherpe handgranaat.

Omstreeks twee uur behandelden agenten een aanrijding op 't Goylaan. Een omstander meldde een agent, dat er een eng voorwerp in een plantsoen lag. De agent herkende in het voorwerp onmiddellijk een handgranaat. Wapenexperts van de afdeling bijzondere wetten van de politie regio Utrecht, waren snel ter plaatse en stelden een nader onderzoek in.

De granaat lag in een plantsoen langs het fietspad, nabij de kruising met de Hooft Graaflandstraat. Zij stelden vast, dat het een op scherp staande handgranaat betrof van Joegoslavische afkomst. Bij ontploffing van een dergelijke handgranaat kunnen de scherven tot op een afstand van dertig meter dodelijk zijn. De granaat is overgebracht naar bureau Paardenveld en opgeslagen in een bomvrije ruimte. De komende week zal door tussenkomst van het Explosieven Opruimingscommando de granaat worden vernietigd.

Een onderzoek in de buurt leverde geen bijzonderheden op. De politie houdt rekening met de mogelijkheid, dat de granaat de afgelopen nacht al vanuit een passerende auto kan zijn neergegooid. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie