Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aankomst Nederlandse KFOR-militairen uit Kosovo in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF: NEDERLANDSE KFOR-MILITAIREN AFGELOST

HERHALING BERICHT VAN 4 JANUARI 2000 IN VERBAND MET NOOT VOOR DE

REDACTIE

De Nederlandse landmachtmilitairen van het geniehulpbataljon die deel uitmaken van de 'Kosovo Force' (KFOR) worden de komende twee weken afgelost. Zij hebben de afgelopen zes maanden hulpgoederen getransporteerd en infrastructurele herstelwerkzaamheden uitgevoerd voor de wederopbouw van Kosovo.

De militairen van het nieuwe geniehulpbataljon zijn voornamelijk afkomstig van 11 Pantsergeniebataljon (Wezep), 11 Verbindingsbataljon (Stroe),
200 Bevoorrading- en transportbataljon (Vierhouten), aangevuld met militairen van ondermeer 17 Pantserinfanteriebataljon (Oirschot). Op woensdag 12 januari vertrekt de laatste groep aflossers van vliegveld Eindhoven naar het inzetgebied.

Het Nederlandse geniehulpbataljon, dat uit 850 militairen bestaat, zal worden geleid door luitenant-kolonel A. Ooms. Hij lost in deze functie kolonel K.A. Gijsbers af.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie