Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie over raadslid van Engelenhoven (D66) Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

Ken uw raadslid Kees van Engelenhoven, raadslid voor D66

1. Wat is uw motto voor 2000?
"MEER SAMENHANG IN ONZE SAMENLEVING" Het verder ontwikkelen van het lokaal sociaal beleid moet in Amersfoort veel aandacht krijgen. Teveel mensen doen niet of onvoldoende mee. Sommigen kunnen dat niet, anderen willen dat niet. Toch zijn we allemaal lid van de samenleving. Daarin heeft iedereen een rol. Die rol moeten we aantrekkelijker maken, waarbij het gemeentebestuur een inspirerend voorbeeld kan geven.

2. Welke boek heeft u het laatst gelezen?
Het boek 'Emotionele intelligentie in de praktijk' van Daniel Goleman. Een uiterst leesbaar boek over de wetenschap van ons gedrag. De schrijver bewijst daarin dat voor een goed resultaat de emotionele vaardigheden, van elke manager of bestuurder, belangrijker zijn dan de intellectuele of technische vaardigheden.

3. Wat vindt u Amersfoorts' mooiste monument of kunstwerk? Ik ben nog steeds niet uitgekeken op de Onze Lieve Vrouwetoren. Haar dominante maar toch elegante verschijning kan ik vanuit mijn huiskamer bewonderen. En telkens weer vraag ik me af hoe eeuwen geleden honderden mensen hebben gezwoegd om alle elementen op z'n plaats te brengen. Wat een juweel! Wat een kunstwerk! Als ik lang van huis ben geweest en in de verte de toren weer zie, krijg ik dat vertrouwde gevoel; onze toren.

4. Wat zou de landelijke overheid voor Amersfoort moeten doen? Vanuit Den Haag verwacht ik meer aandacht en geld voor de uitdagingen waar we voor staan. Het bouwen van nieuwe wijken en het opknappen van ons centrum zijn mega klussen waar we extra steun bij nodig hebben. Ook het verbeteren van voor- en naoorlogse woonwijken kost veel geld, waar de overheid meer dan nu het geval is aan zou moeten bijdragen. Ook de verkeersinfrastructuur rond de stad moet worden aangepast aan de huidige behoeften.

5. Wie wilt u voorstellen en waarom?
Mijn buurman Rob Beerling. Wanneer je nieuwe buren krijgt, moet je altijd maar afwachten wie dat wordt. Maar ik heb het getroffen. We spreken elkaars taal, gaan samen weekends zeilen, of trekken er met onze motoren op uit. Rob organiseert en speelt graag, is een stuwende kracht achter onze buurtfeesten en ook bij de binnenstadopera van La Mama zeer actief. Wanneer de tijd rijp is ga ik proberen hem zover te krijgen om ook in de Amersfoortse Contact Commissie actief te worden. Ik weet zeker dat de Keistadfeesten dan nog leuker worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie