Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie supermarktorganisatie CBL op artikel over vlees

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hierbij de reactie van het CBL n.a.v. het artikel in het Algemeen Dagblad over vlees:

Naar aanleiding van de berichten die vanochtend in de media zijn verschenen over vlees, laat het CBL, waarbij alle supermarktorganisaties in Nederland zijn aangesloten, weten dat op dit moment in de supermarkten de verkopen van vlees normaal zijn. Ook krijgen de supermarkten geen vragen van de consument.

80% van de Nederlanders koopt zijn vlees in de supermarkten verkocht. De totale vleesomzet in Nederland bedraagt f 4 miljard.

De verwarrende berichtgeving toont volgens het CBL nogmaals aan dat een betere coördinatie tussen de verschillende Ministeries en overheidsinstanties die zich met voedselveiligheid bezighouden een absolute vereiste is. Het CBL pleit daarom voor een nationaal voedselveiligheidsbureau die deze coördinatie zou moeten verzorgen.

Het CBL dringt aan op spoedige besluitvorming van het kabinet over het rapport van Bureau Berenschot dat al in september 1999 zou verschijnen. Berenschot deed in opdracht van de bewindslieden van Landbouw en Volksgezondheid onderzoek naar de samenwerking tussen de Ministeries en de verschillende overheidsinstanties en de wetgeving en controles op het gebied van voedselveiligheid.

Met vriendelijke groet,

Miranda M.G. Boer

Hoofd PR en Voorlichting

CBL, 070-3376200

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie