Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Documentaire over de stille diplomaat Max van der Stoel

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

Documentaire over de stille diplomaat
Op 31 december 1999 zou Max van der Stoel afscheid nemen als Hoge Commissaris voor Nationale Minderheden. Maar op aandringen van de internationale gemeenschap blijft hij nog een jaar, omdat er nog geen geschikte opvolger is gevonden.

Van der Stoel had tot taak zo vroeg mogelijk oplossingen aan te dragen voor etnische spanningen binnen Europa en de voormalige Sovjetrepublieken. In zijn laatste jaar als conflictbemiddelaar heeft hij documentairemaker Rob Hof en zijn filmploeg toegelaten bij een groot aantal vredesmissies. In `De stille diplomaat' spreekt van der Stoel openhartig met de Canadese filosoof en filmmaker Michael Ignatieff over zijn werk en leven. De documentaire kwam mede tot stand dankzij subsidie van Hivos.
Max van der Stoel
De Humanistische Omroep vertoont 'De stille diplomaat' op woensdag 5 januari 2000 op Nederland 1 om 22.30 uur. Drie dagen later wordt de uitzending herhaald om 10.10 uur op dezelfde zender.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie